– Er det en jeg unner suksess, så er det ham

Stefan Johansen er imponert over måten Jo Inge Berget har kommet tilbake i form.

ULLEVÅL (TV 2): Jo Inge Berget ble den store helten da Norge slo Kroatia 2-0 søndag.

Berget herjet med rutinerte Darijo Srna - som lå igjen på bakken ved begge vingens scoringer. Selv om Uefa nå har bestemt seg for å frata Berget den andre scoringen, er det liten tvil om at Malmö-spilleren spilte en av sitt livs beste matcher.

– Særlig den første scoringen er høy, høy klasse, da var Srna i pølseboden. Jo Inge spilte en veldig god kamp i dag, sier Markus Henriksen til TV 2 etter kampen.

Kroatias kaptein var ikke helt med på den beskrivelsen.

– Han er en god spiller, og Norge er et godt lag, sa Srna etter kampen, som likevel ikke bare hadde rosende ord å komme med.

– Det første målet er litt flaks. Det er et frispark og så går ballen litt frem og tilbake før den ender hos ham.

Kanskje har backen allerede begynt å grue seg til han skal opp mot Berget igjen. Sjakhtar Donetsk er i gruppe med nordmannens Malmö.

Glad på Bergets vegne

Mini kåret Berget til banens beste og gav ham åtte på spillerbørsenEtter kampen fikk Malmö-spilleren nærmest unison hyllest av lagkameratene.

Stefan Johansen kjenner ham godt etter Bergets mislykkede opphold i Celtic.

– Jeg tror dette betydde mye for ham, og er det en fyr jeg unner det, så er det ham, sier Johansen til TV 2.

– Han hadde et tøft opphold i Cardiff, så kom han til Celtic og bodde hjemme hos meg noen måneder. Det ble jo etterhvert en ny tøff periode. Nå er han kommet til Malmö og blitt en helt ny spiller, man ser hva selvtillit gjør. Det har aldri vært tvil om kvalitetetene hans. Han er en fantastisk spiller, men som alle andre trenger han selvtillit. Det har han fått i Malmø og dradd med seg hit, det får man nyte godt av på landslaget.

Bergets form har kommet parallellt med fremveksten av et ganske robust skjegg.

Får beholde skjegget

Lagkameratene er ikke bare imponert over det.

– Det er vel bare bestemoren som har klaget. Hvis han presterer som nå så skal han få lov til å fortsette å ha så langt skjegg han vil, selv om han ikke ser ut, flirer Vegard Forren til TV 2.

– Jeg vet ikke helt hva jeg syns om skjegget, men scoringene var bra, så da får han fortsette å ha det, sier Martin Ødegaard.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var selvsagt også fornøyd med vingens bidrag.

– Jo Inge er litt sånn som når han får litt plass så klarer han å utnytte det. Det er ikke overraskende at han leverer som han gjør, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo som var imponert over måten vingen dro av Srna på.

– Nå kan vi glemme Bohinen sin skuddfinte for 20 år siden. Jeg er lykkelig over at han får presentert sitt potensial på landslaget, fortsetter Høgmo.