Denne kajakken ble funnet i samme området som ropene om hjelp kom fra. Politiet ber publikum om tips for å finne ut hvem som eier den. Foto: Politiet
Denne kajakken ble funnet i samme området som ropene om hjelp kom fra. Politiet ber publikum om tips for å finne ut hvem som eier den. Foto: Politiet

Redningsaksjon etter rop om hjelp i Os – fant forlatt kajakk

Alle nødetater har rykket ut til et område rundt øya Røttinga i Os i Hordaland etter at det søndag kveld ble hørt rop om hjelp fra sjøen. En forlatt kajakk er funnet i området.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 22.31 søndag fikk politiet i Hordaland melding fra en privatperson som hadde hørt rop om hjelp fra sjøen.

I 6-tiden mandag morgen var det fortsatt ikke funnet eller observert noen personer.

– Etter meldingen om ropene, ble det funnet en kajakk og en padleåre i det samme området. Det er det som utløste aksjonen, at man frykter at noen har veltet og havnet i sjøen, sier operasjonsleder Lars Geitle i Hordaland politidistrikt til NTB.

– Vi frykter fortsatt at det er noen i sjøen som trenger hjelp, og derfor pågår det fortsatt søk både der og på land. Det er ikke sett noen i området, men rop om hjelp og funnet av kajakken gir grunn til bekymring, fortsetter Geitle.

Han forteller at det samtidig drives etterretning rundt hvem kajakken tilhører.

Politiet håper på tips og har gått ut med bilde, men i morgentimene hadde de ingen opplysninger om hvor kajakken, en Hasle Excursion 520, hører hjemme.

– Vi antar at kajakken har noe med dette å gjøre siden den ble funnet rett ved der ropene kom fra, sier Jan-Tore Heggholmen, operatør i Hordaland politidistrikt til TV 2.

– Vi fortsetter letingen for fult. Det har vært mange frivillige i arbeid i natt, forteller han.

Det er for øvrig gode leteforhold i området. Litt vind, men lysforholdene er greie, melder operasjonslederen.

(NTB / TV 2)