Island - Kasakhstan 0-0

Premisset foran Islands hjemmemøte med Kasakhstan var enkelt. Ett eller tre poeng ville sikre Island en EM-plass i Frankrike neste år.

Se sammendraget fra kampen øverst i saken! Video med tillatelse fra MAX.

Klare for sitt første mesterkap 

Skulle Island klare å kvalifisere seg til EM er ville det være tidenes første mesterskap for islendingene. 

Foran et ekstatisk hjemmepublikum i Reykjavik var det et islandsk lag som stanget og stanget mot Kasakhstans forsvarsmur.

Men islendingene holdt ut og det endte 0-0 i Reykjavik. Dermed har Islands landslagssjef Lars Lagerbäck fullført fotballmirakelet sitt på Island. Da fløytesignalet gikk på Laugardalsvöllur var det elleville gledescener både på tribunen og på banen.

Med uavgjort-resultatet betyr det at mye er avgjort i gruppe A. Tidligere søndag kveld ble det klart at Tsjekkia er klare for EM etter å ha vunnet 2-1 borte mot Latvia. Samtidig vant Tyrkia 3-0 over Nederland.

Bödvarsson-sjanse

Det var et islandsk lag som så til tider ut som om de var preget av alvoret. Island skapte lite mot et kompakt Kasakhstan-lag.

Bortelaget var kun på små farlige visitter på Islands banehalvdel og skapte lite.

Viking-spiller Jon Dadi Bödvarsson fikk en god mulighet til å sende islendingene foran to minutter ut i andre omgang, men skuddet reddet keeper enkelt.

Samme mann fikk muligheten til å heade Island i ledelsen i det 71. minuttet, men headingen gikk like utenfor.

Like før slutt fikk kaptein Aron Gunnarsson sitt andre gule kort etter å taklet Baurzhan Dzholchiev. 

Slik startet lagene:
Island: H. Halldórsson, B. Sævarsson, K. Árnason, R. Sigurdsson, A. Skúlason, J. Gudmundsson, A. Gunnarsson, G. Sigurdsson, B. Bjarnason, J. Bödvarsson, K. Sigthórsson.
Kasakhstan: S. Pokatilov, M. Gurman, Y. Logvinenko, S. Malyi, G. Suyumbaev, I. Kuat, S. Smakov, B. Islamkhan, B. Dzholchiev, T. Nusserbayev, U. Konysbaev.