Kovac slakter egne spillere etter tapet for Norge

– Hele laget skuffet, sier den kroatiske landslagssjefen.

Ullevaal/Bergen (TV 2): En tydelig frustrert og skuffet Niko Kovac la ingenting imellom da han skulle vurdere egne spilleres prestasjoner etter 0-2-tapet for Norge på Ullevaal. 

– Jeg spilte 83 kamper for landslaget. Jeg var en type som spilte med hjertet fra start til slutt, men i dag spilte vi ikke. Det er fotball, det er veldig interessant. Selv om man spiller i større klubber og tjener mer penger, betyr ikke det at man automatisk vinner, sier den kroatiske landslagsjefen på pressekonferansen etter kampen.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden! (Video med tillatelse fra MAX)

– Hele laget skuffet
Bortsett fra en god periode på drøyt ti minutter i starten av den andre omgangen var det lite som minnet om laget som valset over Norge 5-1 tidligere i EM-kvaliken. Luka Modric, Ivan Rakitic og Mario Mandzukic fikk det rett og slett ikke til å fungere.

Det gjorde derimot en frisk Jo Inge Berget. Mannen med skjegget sto bak begge Norges scoringer. Malmö-spilleren skapte gang på gang problemer for Kroatia-kaptein Dario Srna på venstresiden. 

– Det var ikke bare kapteinen. Hele laget skuffet journalistene, fansen. Ikke bare her, men i Kroatia og verden over. Vi vet at vi spilte dårlig. Dette var et Kroatia-lag jeg ikke har sett før. Hvorfor vet jeg ikke. Vi må heve hodet og se hva som skjer i neste kamp, sier Kovac på spørsmål fra TV 2.

– Alt sa jeg til spillerne på forhånd, men om man ikke spiller hjertet, så kan man ikke vinne. Norge spilte med hjertet.

Med seier på Ullevaal ville Kroatia tatt et solid steg i retning av en EM-billett. Uavhengig hvordan anken for poengstraffen de er ilagt går, blir veien til neste sommers mesterskap i Frankrike tøff, vedgår Kovac.

– Vi ligger nå på tredjeplass og må vinne de to neste kampene. Og vi må håpe at to av lagene foran oss vil få det tøft. Nå ser det ut som vi må spille playoff, men la oss se hva som skjer i oktober, sier Kovac.

Modric: – De var mye bedre enn oss
Banens største stjerne, i alle fall på papiret, var klar på at Norge var det beste laget på Ullevaal da han snakket med TV 2 etter kampen.

– De var et bedre lag enn oss. Mye bedre. De fortjente å vinne. Vi er skuffet over vår innsats. Sånn er det.

– Hvilke to lag tror du går til EM i Frankrike?

– Vi får se hva som skjer. Det er fortsatt to kamper igjen.