<span data-lab-font-icon="icon-bullet" class="lab-font-icon icon-bullet"> </span>Fredrik Ulvestad til TV 2:

– Skal kjempe meg til fast plass på laget

Fredrik Ulvestad ble stygt skadet i den siste treningskampen før sesongstarten, men nå er Burnley-spilleren på vei tilbake i trening.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredrik Ulvestads kontrakt med Aalesund gikk ut ved forrige årsskifte, og etter å ha uttrykt ønske om ikke å forlenge med Tippeliga-klubbem, signerte 23-åringen i mars kontrakt med den daværende Premier League-klubben Burnley.

Nordmannen fikk debuten for «The Clarets» hjemme mot Stoke i midten av mai, og i den siste serierunden fikk han plass i startelleveren borte mot Aston Villa.

– Det at jeg fikk spille litt mot slutten av sesongen ga meg forhåpninger om at jeg også skulle komme til å få bra med spilletid nå i høst, forteller Ulvestad til TV 2.

– Målet er direkte opprykk
Det ble altså med én sesong på det øverste nivået for manager Sean Dyche og co. Da de 38 serierundene var unnagjort, lå Burnley på nest siste plass – og dermed måtte klubben ta turen ned igjen i Championship.

– Vi skal opp igjen. Målet denne sesongen er direkte opprykk, det er det ingen tvil om, sier Ulvestad, som i sesongoppkjøringen fikk spilletid i hver eneste kamp, og gjorde sakene sine bra. Men i den siste treningskampen, mot Bradford, skadet han ankelen stygt og måtte bæres av banen.

– Jeg måtte bare prøve å tenke positivt og heller fokusere på det jeg kunne gjøre noe med. Vi fotballspillere må regne med å bli skadet av og til.

– Skal kjempe meg til fast plass
Etter fem uker på sidelinjen med et delvis avrevet leddbånd i ankelen, begynte midtbanespilleren så smått å leke seg med ballen igjen for noen få dager siden. Neste uke satser han på å delta på fellestreningene med resten av laget.

– Jeg håper det skal gå greit. Nå har jeg gått skadet i fem uker, og så ble jeg jo skadet på det verst tenkelige tidspunktet. Det var rett og slett veldig irriterende, men slik er som sagt fotballen. Nå skal jeg bare kjempe meg tilbake og jobbe for en fast plass på laget, sier 23-åringen.

Burnley har fått en ok start på årets sesong, og står bokført med to seire, to uavgjort og ett tap. Etter målet om å spille seg til fast plass på laget, har Ulvestad planer om hvert også å nærme seg landslaget.

– Først må jeg bli frisk, men klarer jeg å spille meg til fast plass på et Championship-lag, øker selvsagt sjansene også for landslagsspill, kommer det fra den tidligere Aalesund-spilleren som har kontrakt med Burnley ut 2017/2018-sesongen.

Far Ulvestad: – Har fått gode tilbakemeldinger
Pappa og rådgiver Rune Ulvestad sier at det viktigste er at sønnen er på plass i engelsk toppfotball.

– Det var veldig synd at Fredrik ble skadet like før sesongstarten, i og med at han fikk spille såpass mye i oppkjøringen, sier far Ulvestad, som uansett gleder seg over at sønnen er på plass i engelsk fotball.

– Han har fått gode tilbakemeldinger og han er en del av laget, og det er det vi må fokusere på.