ALENE: Da familien Kurdi skulle dra fra Tyrkia til Hellas døde kona til Abdullah og deres to sønner. FOTO: APTN / APTN
ALENE: Da familien Kurdi skulle dra fra Tyrkia til Hellas døde kona til Abdullah og deres to sønner. FOTO: APTN / APTN

Alan (3) og familien bodde i Tyrkia 

Faren til Alan (3), Abdullah Kurdi vil nå bosette seg i Kobani igjen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge avisene Wall Street Journal og The Guardian skal vesle Alan (3) og familien hans ha bodd de siste tre årene i Tyrkia. Det skriver Aftenposten

Reiste videre 

Bildet av døde Alan har gått verden rundt, og har vekket et enormt engasjement. Det var tidligere denne uken at bildene av gutten fra en strand i den tyrkiske byen Bodrum ble publisert. 

Både moren og broren til Alan døde også i båtforliset, og faren Abdullah måtte begrave familien sin fredag. De ble da gravlagt i hjembyen Kobani. 

Wall Street Journal skriver at Abdullah Kurdit tok med seg familien sin fra Syria til Tyrkia for tre år siden. De flyktet først fra Damaskus, deretter fra byene Aleppo og Kobani. 

I Tyrkia jobbet faren til Alan som bygningsarbeider, men tjente ikke nok til å ta vare på familien. 

Derfor bestemte familien seg for å reise til Europa. 

Forsøkte å hjelpe 

En journalist som jobber i Kobani, Mustefa Ebdi, skal ha informert om at familien måtte flykte flere ganger mens de bodde i Syria. Familiens syriske etternavn skal være Shenu, men de tok navnet Kurdi da de ankom Tyrkia. Det skriver The Guardian

Søsteren til Abdullah Kurdi flyttet til Canada for 20 år siden, og sier at familien fikk avslått søknaden om asyl der. 

– Jeg prøvde å betale for dem, med hjelp fra venner og naboer. Men jeg fikk de ikke ut derfra. Det var derfor de måtte reise i den båten, sier søsteren Tima. 

Mer enn 2600 mennesker har mistet livet i forsøket på å krysse Middelhavet. Mange av flyktningene bruker tusenvis av kroner på å få plass i overfylte båter.