NØDHJELP: Skal du reise til f.eks. Hellas eller Tyrkia kan du nå gratis ta med en ekstra koffert med nødhjelp. FOTO: SCANPIX
NØDHJELP: Skal du reise til f.eks. Hellas eller Tyrkia kan du nå gratis ta med en ekstra koffert med nødhjelp. FOTO: SCANPIX

Nå kan du ta med nødhjelp gratis med SAS og Norwegian

Tilbyr reisende til middelhavslandene å ta med en ekstra koffert med klær og utstyr til flyktninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flyselskapene SAS og Norwegian har med øyeblikkelig virkning innført muligheter for reisende til middelhavslandene å ta med ekstra nødhjelp til flyktninger.

Passasjerer på disse flyene kan ta med en ekstra koffert eller bagasje uten at det vil koste noe ekstra.

Flyselskapene oppfordrer sine passasjerer om å ta med sko, klær og hygieneartikler.

SAS skriver i en pressemelding at deres reisende ikke behøver å søke om dette på forhånd.

Dermed er det bare å møte opp på flyplassen med ekstra bagasje beregnet til hjelp for flyktninger. Tilbudet fra SAS gjelder alle flyvninger fra Norge og Sverige og forutsetter at den ekstra bagasjen er nødhjelp til flyktninger.

Også Norwegian har innført denne tjenesten med umiddelbar virkning. 

– Vi har fått mange henvendelser fra passasjerer som ønsker å hjelpe etter at de har lest om vår pilot Wenche som har tatt initiativ til å sende barnevogner, klær og annen nødhjelp til Hellas for å hjelpe flyktninger. På grunn av den forferdelige situasjonen tilbyr vi våre passasjerer som skal til middelhavsområdet muligheten til å sjekke inn en ekstra kolli med nødhjelp til flyktninger, uten ekstra kostnader, sier pressekontakt Astrid Mannin i Norwegian.

Turoperatøren Star Tour tilbyr sine reisende å ta med ti kilo ekstra bagasje gratis hvis det er utstyr som skal doneres til flyktninger.

Også reiseselskapet Apollo tilbyr reisende å ta med ekstra bagasje til destinasjoner i middelhavslandene, men påpeker at de ikke kan si ja til alle fordi de ikke flyr selv.