Oliveira lurte resten av bruddet og tok råsterk soloseier 

Portugiseren gikk til angrep 27 kilometer før mål. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

24 ryttere gikk i brudd på fredagens etappe av Vuelta a España, men til slutt var det Nelson Oliveira (Lampre) som kom alene til mål.

Portugiseren angrep fra bruddet med 27 kilometer igjen til mål og hadde skaffet seg en luke på 50 sekunder da det gjenstod ti kilometer. 

Mens resten av bruddet hadde problemer med å organisere seg i jakten, kunne den temposterke portugiseren sykle inn til soloseier på den 13. etappen.

Julien Simon (Cofidis), Nicolas Roche (Team Sky), Sylvain Chavanel (IAM Cycling) og José Joaquin Rojas (Movistar) tok de neste plassene.

Tilbake til fjellene lørdag

Lørdag returnerer rytterne til fjellene. Den 14. etappen, som også er årets lengste Vuelta-etappe, avsluttes med hors catégorie-stigningen opp til Alto Campoo. 

Også søndag avsluttes etappen med en hors catégorie-stigning, da opp til Alto de Sotres.

Heller ikke på mandag blir det mye tid til hvile for rytterne, som skal over to tredjekategorier, tre andrekategorier, én førstekategori og til slutt en hors catégorie ved målgang i Ermita de Alba. 

Astana-rytter Fabio Aru leder sammenlagt før den tøffe helgen. Italieneren har 27 sekunder ned til Joaquin Rodríguez og 30 sekunder til Tom Dumoulin. 

Romain Sicard (Team Europcar) og Gianluca Brambilla (Quickstep) var begge i bruddet fredag og tok seg inn på topp ti-listen i sammendraget. 

Sendeskjema: Se Vueltaen på TV 2 Sportskanalen hver dag!