Slik skal han bli «Super-Svendsen» igjen

Emil Hegle Svendsen har tatt grep.

Livigno, Italia (TV 2 Sporten): Emil Hegle Svendsen vil igjen bli best i verden.

VM på hjemmebane er det store målet til vinteren.

Han skal ha revansje på seg selv etter sist sesong og trønderens virkemidler virker:

– Jeg har aldri vært bedre forberedt på denne tiden enn jeg er nå, sier han til TV 2 Sporten.

Forrige vinter var prestasjonene så ujevne at han selv beskriver det som en dårlig sesong.

Slik skal han igjen bli «Super-Svendsen» igjen:

1) Trene mer
2) Trene bedre
3) Bli mer ego

– Jeg ar ryddet
– Punkt tre krever kanskje en liten forklaring?

– Det er en konsekvens av punkt 1 og 2, jeg har "ryddet" mer plass til mer trening og jeg tror nok at familie og venner har merket at jeg ikke har så mye tid til overs til dem. Men de har forståelse for at jeg skal tilbake.

Emil Hegle Svendsen virker supermotivert, vi møter han under treningsleiren i Italia.

Tidligere landslagstrener i langenn, Morten Djupvik, nå Idrettssjef i Skiskytterforbundet har sørget for at skiskyting igjen bruker høydeopphold i treningen.

Og selv høydeopphold i sesonger med mesterskap i lavlandet går nå greit for en som ellers har vært lunken til slike samlinger.

– Når du ser at de som er best i langrenn og skiskyting bruker høydeopphold så må så klart jeg også gjøre det. Jeg har jo hele tiden vært for høydeopphold, men jeg mener samtidig at treningsgrunnlaget må være 100 prosent for at det skal ha noen effekt. Og dessuten må det være lov å si at det kan være litt kjedelig, forklarer Emil Hegle Svendsen.

Vil ha gull i Kollen
– Men, du er villig til å underkaste deg det meste foran VM i Holmenkollen?

– Jeg vil jo ha gull i Kollen, så klart. Det er jo rett opp i bakken fra der jeg bor nå så det blir spesielt med VM i hjemlandet, det er vel bare en gang jeg får oppleve det. Jeg må innrømme at jeg blir nok skuffet inni meg selv hvis jeg greier å vinne.

– For meg er kommende sesong litt todelt; VM er selvsagt det store målet, men for meg personlig er det viktig igjen å kunne prestere på høyt nivå og være den utøveren jeg føler at jeg er født til å være. Men, mye skal klaffe. Det ser, og er, så lett når du lykkes, men suksess er avhengig av at mange detaljer "er med deg" der og da. For meg blir det aldri automatikk at det skjer, det er en knallhard jobb som må gjøres og man må være pinlig nøyaktig.

– For noen er verdenscupen sammenlagt like viktig som en VM-tittel?

– Er man godt forberedt så lar det seg fint kombinere altså å bli verdensmester og vinne verdenscupen. Men som nevnt gull i Kollen har høyest prioritet.

– Motivasjonen går opp og ned
30-åringen forklarer at han nå rent treningsmessig har tatt revansje på seg selv i forhold til fjoråret.

– Det er jo naturlig i en lang karriere at motivasjonen går litt opp og ned. Det var ikke topp for min del i fjor - det må jeg tåle. Nå bruker jeg dette som motivasjon for å komme enda sterkere tilbake. Etter min mening er det det som kjennetegner en god utøver at han klarer å komme tilbake etter en dårlig periode, sier Emil Hegle Svendsen.