«Som far til et barn med Downs syndrom var dette både sterkt og rørende»

Tusenvis av nordmenn har latt seg engasjere i «Hvem bryr seg»-klipp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I torsdagens episode av «Hvem bryr seg» på TV 2 fikk vi se hvordan folk reagerte på at en ansatt med Downs syndrom ble hetset av en bensinstasjon-kunde.

Det ble satt fokus på at mange med Downs syndom opplever en nedlatende holdning fra andre, både i hverdagen og i arbeidslivet.

Se videoklippet i toppen av saken.

Folk bryr seg

Klippet som torsdag kveld ble lagt ut på nett har blitt sett over 300.000 ganger, og nordmenn engasjerer seg enormt på Facebook.

I videoen ser vi Marte Wexelsen Goksøyr (32). Hun spiller en pølseselger på en bensinstasjon i Oslo. Hun blir møtt av en fordomsfull kunde som behandler henne dårlig, og flere i pølsekøen reagerer med avsky.

Wexelsen Goksøyr er forfatter, foredragsholder og skuespiller og også en talsperson for mennesker med Downs syndrom.

Hun har fått utelukkende positive kommentarer etter klippet ble sendt på TV torsdag. Til TV 2 forteller hun at både venner, familie og fremmede mennesker synes hun gjorde en god jobb.

– Da jeg skulle gå til butikken i dag var det noen ungdommer som kom bort til meg og sa at jeg var flink. De sa jeg gjorde en god jobb som skuespiller, sier hun.

Venner sender tekstmeldinger til Marte, og fremmede har ringt for å si at hun er tøff.

– Jeg synes det er veldig hyggelig, sier skuespilleren og legger til at det bare var kult å se seg selv på TV.

Sterke reaksjoner

På TV 2s Facebookside hagler det inn med kommentarer og «liker»-klikk i kommentarfeltet. Dette er tydelig et tema som setter følelsene i sving hos mange:

«Som far til et barn med Downs syndrom var dette både sterkt og rørende å se på, respekt til denne karen som sa fra. En slik situasjon håper man selvfølgelig at aldri hender sitt barn, men sånn er jo verden blitt. Oppfordrer alle til å bry seg, det er greit å si fra! Tenk om det hadde vært deg.», skriver en seer.

«Det gjorde vondt helt inn i sjela, selv om det var skuespill! Vi trenger folk som bryr seg om sine medmennesker og ikke er redde for å vise det!», skriver en annen under videoklippet på Facebook.

Se «Hvem bryr seg» torsdager kl.20.00 på TV 2.