Slik lager du enkelt sunn og god hjemmelaget ketchup!

Wenche var i Gamlebyen i Fredrikstad sammen med en gjeng nysgjerrige små kokker. Det ble en sunn og veldig god ketchup, laget helt fra bunnen av.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hjemmelaget ketchup fra Matfold i Fredrikstad

Dette trenger du til ca. 1 l ketchup:

  • 2 kg tomater (norske)
  • 1 løk
  • ½ - 1 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2-3 ss eplesidereddik, eventuelt hvitvinseddik
  • 1 ss honning
  • Ørlite salt og grovmalt pepper
  • (Valgfritt) tilsett finhakket chili eller urter etter smak

Slik gjør du:

KETCHUP: Laget helt fra bunnen av.  Foto: TV 2
KETCHUP: Laget helt fra bunnen av.  Foto: TV 2

Skjær tomatene i biter og ta bort stilkfestet.
Grovhakk løk og hvitløk.
La tomatene og løken frese med litt olje i en gryte, la det trekke i ca. 20 min. Pass på å rør om slik at det ikke blir brent i bunnen!
Kjør alt sammen til en glatt masse med en stavmikser, eventuelt med en blender.
Smak til med salt, pepper og honning.
Avkjøl, fyll på glass og sett på lokk. 
Oppbevar i kjøleskapet.