GIR PENGER: Landslagsstjernene gir 200.000 kroner til Syria-flyktningene. FOTO: FACEBOOK / FACEBOOK
GIR PENGER: Landslagsstjernene gir 200.000 kroner til Syria-flyktningene. FOTO: FACEBOOK / FACEBOOK

Landslagsstjernene gir 200 000 kroner til Syria-flyktningene

Landslagsgutta har donert penger for å hjelpe Europas flyktninger.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De siste månedene har den fortvilte flyktningsituasjonen i Europa preget nyhetsbildet i hele verden.

Bildene av desperate flyktninger har også rystet landslagsstjernene. Nå har landslagsgutta donert penger for å hjelpe.

– Vi er stolte av landslagsgutta! De leverte på banen mot Bulgaria – spillerne viser også stort sosialt engasjement for flyktningsituasjonen. De har gitt 200 000 kr til kampanjen – midler som blant annet går til idrettsglede for barn på asylmottak. I tillegg har de gitt 200 000 kr til syriske barn og deres familier. Spillerne er fantastiske rollemodeller – som også bryr seg om mennesker i en vanskelig situasjon, skriver Gi rasisme rødt kort på sine Facebook-sider.

Det er ikke bare landslaget som ønsker å hjelpe flyktningene. 

Rosenborg Ballklubb støtter Redd Barnas katastrofefond med 25 000 kroner. 

–  Vi er sjokkerte av bildene vi ser fra Sør-Europa, og føler oss forpliktet som klubb til å hjelpe, sier daglig leder i RBK Tove Moe Dyrhaug til klubbens nettsider. 

Reginiussen engasjerer seg
– Vi kan ikke sitte stille å se på at barn skyller døde innover strendene uten at vi reagerer. Derfor har vi valgt å bidra med 25 000 kroner til Redd Barna, fortsetter hun.

RBK-spiller Tore Reginiussen oppfordrer folk til å støtte flyktningene som er på flukt. Han lot som så mange andre seg prege av bildet av døde Aylan (3) som torsdag gikk verden rundt. 

–  Det er helt forferdelig. Bildet av den lille gutten på stranda er hjerteskjærende. Vi må hjelpe, sier Tore Reginiussen

Godset bidrar også
Rosenborg supportergruppe, Kjernen, startet torsdag kveld en kronerulling for å støtte Redd Barna og de syriske flyktningbarna. Så langt har de samlet inn over 15 000 kroner. 

Tippeliga-klubben Strømsgodset ønsker også å hjelpe, og har donert 25 000 kroner til Redd Barna.

Over 2300 mennesker er bekreftet omkommet så langt – i det som er den største flyktingekatastrofen etter 2. verdenskrig.

– Det som nå skjer i Sør Europa er aldeles fryktelig. Det er av et omfang som er vanskelig å ta inn over seg. I Strømsgodset kan vi ikke sitte stille og være vitne til denne katastrofen uten å gjøre noe. Klubben donerer derfor 25.000 kroner til Redd Barna, og vi håper andre klubber i Tippeligaen også gir sin støtte til menneskene som er på flukt, sier daglig leder i Strømsgodset, Erik Espeseth, til klubbens hjemmeside.