FORNØYD: Per-Mathias Høgmo smilte bredt etter seieren mot  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FORNØYD: Per-Mathias Høgmo smilte bredt etter seieren mot  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Høgmo om prestasjonen: –  Dette bærer preg av internasjonal rutine

Per-Mathias Høgmo var strålende fornøyd etter tre poeng mot Bulgaria.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bulgaria - Norge 0-1:

Etter at Vegard Forren scoret kampens eneste mål og sikret Norge en sterke borteseier mot Bulgaria lever EM-drømmen for Per-Mathias Høgmos menn. 

Nordmennene kjempet godt i Sofia og leverte en god prestasjon. Et kompakt Norge slapp ikke bulgarerne til de største mulighetene i Sofia. Ikke rart landslagssjef Per-Mathias Høgmo var strålende fornøyd etter kampen.

Høgmo om dødballtrekket: – Jobbet intenst med det

– Vi vant vår tredje bortekamp uten å slippe inn et mål. Vi ga de få sjanser og gjorde en meget god defensiv kamp i tillegg til at vi skapte nok til å score mål, sier Høgmo etter kampen.

Også Norges sjef lot seg imponere av dødballtrekket.

– Du må nesten spørre Jarl Torske og dødballteamet (Norges assistenttrener) om det var innøvd. Vi har jobbet intenst med det og er et team som gjør en god jobb der, forteller Høgmo.

– Du blir glad når vi vinner en kamp som gjør at vi, som jeg sa før her, en seier vil gjøre veldig godt for oss. Vi vil være med oppover og vi vil ta et langt steg i forhold til å sikre en play off, fortsetter landslagssjefen.

Stor konkurranse

Mot Bulgaria ble kaptein Per Ciljan Skjelbred vraket. Det var et valg Høgmo ikke hadde store problemer med. Nå er konkurransen stor på det norske landslaget

– Det er veldig mange spillere som står i et veldig spennende utviklingsløp. Hvem av de som etablerer seg på høyt nivå, det ser vi endringer fra samling til samling i hvem som har best utvikling. Det som er sikkert er at vi har større konkurranse om plassene enn før, forklarer Høgmo.

Han mener at flere spillere får et større internasjonalt snitt over spillet sitt.

– Måten vi opptrer på i andre omgang det bærer et preg av en større internasjonal rutine på spillerne kanskje i større grad enn før, fortsetter landslagssjefen.

– Godt å få bekreftet kompetansen

Mannen som har ansvaret for dødballene på landslaget er assistenttrener Jarl Torske forklarer suksessen slik:

– Vi har en del faste oppstillingen på dødball, men vi kan ikke tegne opp alle mulige på veggen. Jeg sier til dem av og til må man tenke litt selv, og Stefan og Vegard er hele tiden sentral. De har ansvaret for å velge de rette løsningene, sier Jarl Torske til TV 2.

– Du finner ikke akkurat denne varianten på noe tegnebrett som vi har, fortsetter assistenttreneren.

I Norges gruppe gikk Kroatia på poengtap da de spilte 0-0 mot Aserbajdsjan borte tidligere torsdag kveld. Torske mener dødballer kan bli viktig for Norge.

– Vi ser mot Aserbajdsjan og igjen i dag at det kan være avgjørende i tette kamper, så da er det godt å få bekreftet at vi har kompetansen, fortsetter Torske.

– Et godt resultat

TV 2s ekspert Mini var fornøyd etter seieren og den sterke prestasjonen i Sofia.

– En bortekamp som Norge skal spille dem. Bunnsolid defensivt samtidig som man har tatt vare på noen kontringer og fått et par-tre målsjanser, sier Mini til TV 2.

– Går ikke annet enn å gi en klapp på skuldrene til Høgmo og guttene for gjennomføringen av denne kampen. En seier borte mot Bulgaria er et veldig godt resultat, selv om det ikke er over forventning, fortsetter Mini.

TV 2s ekspert var veldig imponert over trekket som sikret Norge seieren.

– Han som kom opp med dødballen fortjener et ekstra klapp på skuldra. Et strålende trekk, forteller Mini.