Norsk hockeybragd: Oilers og Storhamar videre i Mesterligaen

Nå venter 16-delsfinale i CHL for de to norske lagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene i video over - med tillatelse fra Viasat.

Forutsetningene var enkle for både Stavanger Oilers og Storhamar, som møtte henholdsvis KalPa Kuopio (Finland) og Genève-Servette (Sveits): Med seier ville begge de norske lagene gå videre til 16-delsfinalen i Champions Hockey League.

Storhamar fullstendig overlegne

Storhamar trengte egentlig bare ett poeng for å sikre avansementet, men hedmarkingene sendte likevel sveitserne hjem med et solid tap.

Med en herlig teknisk detalj, etterfulgt av et hardt skudd, ga Alexander Reichenberg hjemmelaget ledelsen 16 sekunder før slutten av første periode. 

Eirik Skadsdammen, Hampus Gustafsson og Scott Hotham sørget for å øke ledelsen til 4-0 i løpet av andre periode, før Jeremy Wick ga sveitserne et trøstemål. Reichenberg fastsatte sluttresultatet til 5-1 med en scoring i tredje periode.

– Det er utrolig gøy. Jeg synes vi gjorde det ganske bra i gruppespillet, men å avslutte på denne måten er helt utrolig. Det viser at vi har mye kvalitet og personlighet i laget, sier Christian Larrivée til TV 2 etter kampen.

Hard kamp for Oilers

Stavanger Oilers skulle derimot få en tøffere kamp om avansementet.

Hjemmelaget måtte et godt stykke ut i andreperioden før de omsider fikk slått hull på det finske forsvaret. Målet, som ble scoret av Tommy Kristiansen, kom etter overtallsspill.

Jonas Johansson økte ledelsen til 2-0 i tredje periode, med kampens andre målgivende pasning fra Dan Kissel. Oilers kunne likevel ikke senke skuldrene helt; KalPa satte nordmennene under hardt press i sluttminuttene, men pucken fikk de aldri i mål.  

I stedet var det kampens store spiller, Dan Kissel, som skulle sette pucken i tomt nett.