Roberto Carlos vurderer Riise på sentral midtbane

… og har gitt nordmannen snakkeansvaret i Delhi Dynamos.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

GÖTEBORG (TV 2 Sporten): Denne uka møtte John Arne Riise sine nye lagkamerater- og spillende hovedtrener Roberto Carlos – for første gang.

Den indiske Super League-klubben Delhi Dynamos er samlet i Göteborg for treningsleir, og da TV 2 Sporten observerte en ettermiddagsøkt onsdag framsto Riise nærmest som trenerens forlengede arm.

Nordmannen var svært verbal på feltet, dirigerte de andre spillerne og ble også brukt som oversetter av Roberto Carlos.

– Roberto kom bort til meg og sa han hørte at jeg var den eneste som snakker. Han vil at jeg skal ta mer tak på den biten, pushe gutta og få intensiteten opp på trening. Så da må jeg bare ta det ansvaret, sier Riise.

– Det så ut som at du oversatte for ham også?

– Fotballmessig kan jeg plutselig portugisisk også, tydeligvis, sier Riise og smiler.

– Roberto Carlos snakker ikke så godt engelsk, men han snakker litt italiensk. Før trening forklarer han meg hva slags øvelser han har planlagt, og så vil han at jeg hjelper til og snakker til dem på engelsk.

Ro med ballen
Men også på banen er Riise tiltenkt en nøkkelrolle i sin nye klubb. Etter et langt fotballiv på venstrebacken kan det ligge an til en omskolering i Delhi Dynamos. Ikke bare fordi Roberto Carlos har status som spillende trener og som kjent var blant verdens beste venstrebacker i en årrekke…

– Han spurte meg hvor jeg vil spille, og da var det venstreback, sentral midtbane eller midtstopper som var aktuelt.

– Sentral midtbane?

– Ja, han ville gjerne det, fordi jeg har roen med ballen som han trenger. Men jeg blir nok mest midtstopper, sier Riise.

Selfie med treneren
Han er den mest kjente spilleren på Delhi Dynamos, sammen med tidligere Chelsea-spiller Florent Malouda. Men ingen når opp til trener Roberto Carlos hva gjelder status.

– Han virker som en fantastisk fin fyr. For meg er det veldig stort å møte ham. Jeg følte jeg måtte vente to dager før jeg spurte om å ta et bilde, du kan liksom ikke gå rett på bilde med treneren. Roberto Carlos har vært mitt store idol som venstreback, med skuddene og pasningene. Og som type liker han å kødde mye. Jeg gleder meg til vi kommer litt lenger ut i oppkjøringa, da håper jeg vi kan skyte litt.

– Hvem har det hardeste skuddet?

– Det tror jeg er Carlos, med de lårene han har. Jeg må i gymmen og pushe mer med beina. Han skyter en del hardere enn meg, innrømmer Riise.