KLAR: Pål Alexander Kirkevold er klar for et dansk eventyr. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KLAR: Pål Alexander Kirkevold er klar for et dansk eventyr. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sandefjords toppscorer klar for dansk klubb

Overgangen kunne bli felt av samme tabbe som de Gea-overgangen, men nå er den i boks!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pål Alexander Kirkevold er klar for den danske klubben Hobro. Det melder den danske avisen nordjyske.dk. Overgangssummen skal være på 650 000 danske kroner og spissen har signert for tre år.

Klubben har fått dispensasjon til å sikre seg 24-åringen av FIFA. Det var på Deadline Day at Kirkevold og Hobro ble enige om en overgang, men så oppstod det noen problemer.

Samme rot som de Gea-overgangen

– På grunn av komplikasjonene som oppstod i registreringen i det internasjonale overgangssystemet mellom klubbene sent mandag kveld, ble ikke registreringen sluttført innen fristen, skrev Sandefjord i en pressemelding tirsdag.

Det betydde at det nødvendige papirene ikke ble levert inn i tide i i FIFAs transfersystem, TMS. Akkurat det samme som skjedde med David de Geas overgang fra Manchester United til Real Madrid.

Nå som overgangen er klar er det en glad sportssjef som kan bekrefte den positive beskjeden om at de har sikret seg nordmannen.

– Jeg er lettet. Det har vært noen harde dager, sier Hobros sportsjef Jens Hammer Sørensen til avisen.

– Første natten var litt stressende

Også Pål Alexander Kirkevold er lettet over at overgangen er i boks. Etter at det ble klart at papirarbeidet ikke var i orden var spissen bekymret over at overgangen ikke skulle gjennomføres.

– Den første natten var litt stressende. Det var ikke helt optimalt. Rett over midnatt i minuttene der kokte det. Så hadde jeg en påfølgende stressende natt, før jeg godt ut på tirsdagen og onsdagen fant roen. Da var det ikke opp til meg og jeg tenkte at det som skjer det skjer. Det var veldig godt, sier Kirkevold til TV 2.

– Nå føler jeg meg lettet. På kvelden der var alle enige. Sandefjord var enig med Hobro og jeg var enig med dem om en kontrakt. Vi hadde alle skrevet under og var klare til å gjennomføre prosessen, fortsetter spissen.

Nå er 24-åringen klar for å begynne det danske eventyret, men Kirkevold kjenner ikke så godt til dansk fotball. Likevel var han ikke i tvil om at han ønsket å prøve seg i dansk fotball.

– Alle folk jeg har snakket med sier at jeg må ta sjansen i Danmark om jeg får muligheten. Det er en flott by og danskene har en god fotballkultur. Den danske ligaen er også sterk med mange gode lag. Jeg har også lyst til å prøve meg i en ny liga og oppleve en annen kultur, forteller Kirkevold til TV 2.

– Ekkel følelse

Hobro ligger sist i den danske ligaen og har fire poeng på syv kamper. Da kommer Kirkevolds egenskaper til nytte for å skyte den danske klubben oppover på tabellen. 24-åringen har åtte mål på 21 kamper for Sandefjord i Tippeligaen denne sesongen.

– Jeg like klubber som Hobro. For to sesonger siden rykket de opp og tok den danske ligaen med storm. Det er litt det samme som Sandefjord og Mjøndalen, som jeg har spilt for tidligere. Jeg er glad i å spille for klubber som like å imponere, forklarer spissen.

24-åringen liker ikke helt å forlate Sandefjord i den posisjonen klubben befinner seg i, men spissen håper spillerne klarer å skyte klubben opp på trygg plass.

– Det er en litt ekkel følelse å forlate laget når de befinner seg der de er på tabellen. Samtidig sitter Sandefjord igjen med noe for meg. Hadde jeg ventet så kunne det være at de ikke hadde gjort det, men det er en ekkel følelse. Skulle de vinne fire av de åtte siste kampene så kan de klare seg. Laget har ikke vunnet mye i år, men plutselig kan de begynne å vinne kamper. Jeg tror guttene klarer det, avslutter Kirkevold.