Livredde flyktninger frykter ungarske leirer 
– kaster seg på togskinnene

Det har oppstått fullt kaos etter at ungarsk politi krevde at hundrevis av flyktninger skulle gå av et tog ved grensa til Østerrike. Noen la seg ned på skinnene i protest, mens andre har stukket av.

De flere hundre flyktningene var om bord på et tog som torsdag formiddag kjørte ut fra jernbanestasjonen i Budapest, men toget ble stanset og de ble tatt av det i nærheten av en flyktningleir ved den ungarske byen Bicske.

Bilder fra stedet viser flere desperate familier og barn.

Det er uklart om politiet ba dem gå av toget for å registrere dem eller om det var andre grunner, men flyktningene frykter uansett det verste, og mange av dem hamret nevene i togvinduene og ropte «Ikke leirer, ikke leirer».

Mens noen av flyktningene la seg ned i skinnegangen for å protestere, la flere titall på sprang over jordene, og andre presset seg inn på toget igjen.

Toget med om lag 300 flyktninger og migranter kjørte tidligere fra togstasjonen i Budapest med kurs mot grensen til Østerrike etter at det ble stormet og okkupert av de desperate og fortvilte flyktningene.

Planen var at toget skulle deles, med en del mot byen Sopron, like ved den østerrikske grensen, og en annen del med tre vogner til Szonbathely.

Ungarsk politi sperrer av området rundt togstasjonen i Bicske og beordrer all presse bort fra stedet der et tog med flyktninger holdes tilbake.

Sky News' reporter Mark Stone var om bord i toget som nå er stanset på i Bicske i Ungarn. Han ble sjokkert vitne til flyktninger som kastet seg på togskinnene i desperasjon.

– Vi ble vitne til den frykteligste ting. En kvinne tryglet om hjelp med sitt spedbarn, før kvinnes far ble overveldet av desperasjon og kastet seg selv, kona og barnet på togskinnene, sier han.

Like etter ble mediene beordret bort fra toget av ungarsk politi.

(TV 2/NTB)