Ikke akkurat en hverdagslig ekvipasje...
Ikke akkurat en hverdagslig ekvipasje...

Se hva Erlend gjorde med en helt vanlig Boble

Nå har han både lastebil og Palle Politibil!

Erlend Kragset (22) fra Vanylven på Sunnmøre har mange jern i ilden. Hans siste prosjekt er noe utenom det vanlige. Fra før har han Palle Politibil (ikke Pelle, av opphavsretslige grunner) som har stått i hagen, og fått folk til å sette ned farten. Nå har Palle fått seg en bil som kan transportere den, hvis det skulle være nødvendig.

For Erlend kjøpte en VW Boble 1302 1971-modell for et par år siden, og da var planen å lage en Herbie-kopi. Men da bakskjermene kom av viste det seg at den var helt opprustet under. Men framparten var ikke så ille. Da kom Erlend opp med sin geniale idé: Hvorfor ikke lage en lastebil av bobla?

Eget verksted på 200 kvadrat

Som sagt så gjort. Han kikket litt på nettet og fant noen som hadde lagd pick-up av bilen. Men det var ikke nok. Erlend ville ha det ordentlig med svingskive og påsveiset plan. En gammel bilhenger ble forlenget og laget plan på, og dermed fikk Erlend sin lastebil. Mens Palle Politibil fikk seg en makker.

– Det gikk egentlig fort, da jeg bestemte meg for hva jeg skulle gjøre. Den var jo sterkt opprustet bak, så da ble dette mer fornuftig. Også Palle Politibil var kraftig opprustet da jeg fikk den. Jeg gjør alt selv, og har nettopp fått fagbrev som utdannet bilmekaniker. Jeg har egen løftebukk, og eget verksted på 200 kvadrat. Kveldene og helgene går fort på det viset. Hvis ikke noe annet skjer, da.

Erlends Boble er virkelig noe helt for seg selv.
Erlends Boble er virkelig noe helt for seg selv.

Fikk beste krasjtest-resultat noensinne

– Palle Politibil kjører jeg litt med, og ettersom det er ei lita bygd, har jeg ikke hørt noen klage på det med Politi på siden. Så lenge jeg ikke bruker blålys, er det sikkert greit. Jeg lagde forresten også en fotoboks for to år siden. Da ble det skriverier i lokalavisa. Det var en svært naturtro kopi, og fikk folk til å bråbremse.

– Vi sliter jo også litt med fraflytting her ute på bygda, og ifjor var det for første gang ikke nok folk som kunne spille i 17. mai-orkesteret. Så da spurte de om jeg kunne kjøre fremst i toget med Palle, og spille musikk fra høyttalere på taket av den. Og det kunne jeg selvsagt, foreller Erlend.

En Boble kan også gjøre nytte som korps i et 17.mai tog...
En Boble kan også gjøre nytte som korps i et 17.mai tog...

Slik blir Teslas nye storselger

Vurderer å vise den for godkjenning

Unggutten har tydeligvis en sterk kreativ skapertrang, og vurderer nå å vise Bobla hos Statens Vegvesen.

– Jeg tenker å vise den uten henger bak. Taket er en ikke bærende konstruksjon, så det skal bli interessant å se hvorfor den eventuelt ikke blir godkjent.

– Jeg er interessert i alt som har med bil å gjøre, og har også en BMW med street-design og en klassisk Mustang. Nå skal jeg lage en kopi av den grønne Mitsubishi Eclipsen som var i den første «Fast and Furious» filmen. Jeg må ha noe å skru på, avslutter Erlend.

Erlend har også denne Ford Mustang HT fra 1969 med 302. En fin bil å bruke som 17.mai motiv.
Erlend har også denne Ford Mustang HT fra 1969 med 302. En fin bil å bruke som 17.mai motiv.

Denne skal det bare være to av i Norge