Paul Pogba på landslagstrening med Frankrike onsdag 2. september.
Paul Pogba på landslagstrening med Frankrike onsdag 2. september.

– Pogba kan gå for rekordsum

Juventus-direktør sier at Paul Pogba kan komme til å koste opp mot en milliard kroner. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Overgangsvinduet er stengt og Paul Pogba befinner seg fortsatt i Juventus. Til tross for at flere storklubber var interessert i å sikre seg franskmannens tjenester, ble det ikke noe salg i dette overgangsvinduet.

Juventus-direktør Giuseppe Marotta har hele tiden hardnakket hevdet at 22-åringen ikke er til salgs og skal blant annet ha avslått et bud på 54 millioner pund (680 millioner kroner) fra Chelsea på midtbanespilleren. 

Prislapp: En milliard
Nå advarer han Chelsea, Barcelona og eventuelle andre storklubber som måtte være interessert mot at Pogba kommer til å koste opp mot 100 millioner euro (927 millioner norske kroner med dagens kurs.) 

Gareth Bale ble verdens dyreste fotballspiller gjennom tidene da han gikk fra Tottenham til Real Madrid i 2013.  De lærde strides om overgangssummen på waliseren, men trolig lå den på rundt 900 millioner.  Marotta mener at dersom Pogba skal forlate Juventus må man minst matche Bales rekordssum. 

– Vi ønsker å vinne og vi har bestemt oss for å beholde en så viktig spiller spiller som Pogba selv om vi hadde tilbud fra veldig store klubber, sa Marotta på en pressekonferanse ifølge Daily Mail.

– I fremtiden kommer han til å være verdt mer enn 100 millioner euro, la han til. 

Vanskelig å toppe forrige sesong
Juventus har i sommer mistet viktige spillere som Andrea Pirlo, Carlos Tévez og Arturo Vidal. Torino-laget har vunnet Serie A de fire siste sesongene, men har  denne sesongen fått en trang start  med to strake tap på de to første kampene.

– Vi har mistet  Pirlo, Tevez og Vidal mot vår vilje. Det er ikke lett å erstatte dem. Direktører, managere og spillere kommer og går, men klubbene, seire og deres suksess blir værende, sier Marotta.

Direktøren innser det blir vanskelig å toppe fjorårets sesong. 

– Det blir vanskelig. Da må vi vinne Mesterligaen. Men dette nye laget har kvalitet. Vi må bare jobbe med innstillingen og vinnermentaliteten til denne nye gruppen fordi vi er Juventus og det er vår plikt å vinne.