David de Gea koser seg på landslagstrening med Spania i  Las Rozas utenfor Madrid.
David de Gea koser seg på landslagstrening med Spania i  Las Rozas utenfor Madrid.

Mata om de Gea: – Han er rolig og profesjonell

Og nå er 24-åringen med i Manchester Uniteds Mesterliga-tropp. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den potensielle overgangen til David de Gea fra Real Madrid utviklet seg til å bli en farse. Nå blir keeperen værende i Manchester United, samtidig som begge klubbene skylder på hverandre etter at overgangen gikk i vasken. 

– Han er rolig og avslappet
Selv er keeperen på landslagssamling med Spania og forbereder seg til  Spanias EM-kvalifiseringskamp mot Slovakia på lørdag. 

– Han er den samme som han alltid har vært. Rolig og avslappet, sier hans lagkamerat både på landslaget og i Manchester United, sier Juan Mata til BBC. 

– Det har vært noen hektiske dager for ham. Han er min venn og jeg er her for ham uansett hva han bestemmer seg for å gjøre. Akkurat nå er han veldig fokusert på de to kommende landskampene. Å være her vil være bra for ham, sier Mata videre.  

Mata mener de Geas profesjonalitet vil gagne ham. 

– Han spiller best under press.  Hans profesjonalitet vil hjelpe ham gjennom dette.  Vi vet alle hvor god han er. Og han vil gjøre samtlige lag i verden bedre. Fansen kommer til å stå bak ham. Og det vil vi også, sier han. 

Det store spørsmålet nå er hva Louis van Gaal bestemmer seg for å gjøre med mannen som de to siste årene har blitt kåret til «Årets spiller» i klubben. 

Inkludert i Uniteds Mesterliga-tropp
24-åringen ble onsdag oppført i Manchester Uniteds Mesterliga-tropp. Det betyr at dersom han spiller kamper i Mesterligaen, vil nok Real Madrid ikke være så veldig interessert i å hente ham når overgangsvinduet åpner igjen i januar.   

Van Gaal ønsker nok å få ham til å forlenge kontrakten sin med klubben og det gjenstår å se om den nådeløse nederlenderen kommer til å la ham sitte på benken også etter landslagspausen. Så spørs det om han får spille dersom han ikke forlenger kontrakten sin. 

United-angriper Ashley Young sier til BBC Sport at alle kommer til å bidra for å finne en løsning når de returnerer til Manchester.

– David er profesjonell til fingertuppene. Og de kommer han alltid til å være. Derfor kommer han til å takle dette, sier Young. 

Trenger spilletid
David de Gea trenger spilletid for å få være med til EM i Frankrike neste sommer. Spania-trener Vicente del Bosque sa tidligere denne uken til spansk radio at det er vanskelig å ta ham med dersom han ikke spiller fast.  

– Spiller han ikke, er det vanskelig å ta ham med.  Han må være profesjonell og komme seg videre. Jeg håper han får spille igjen og at han er fornøyd. Og spiller han bra, kan vi ta ham med, sa del Bosque.