Fem tiltalt for overfall og voldtekt

Fire menn og en kvinne er tiltalt etter at en mann i 30-årene skal ha blitt slått, sparket og rispet med kniv og deretter voldtatt i Kristiansand natt til 1. mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En rekke personer, flere av dem beruset, var samlet i en leilighet på Lund da fem av dem ved totiden om natten skal ha gått løs på mannen i 30-årene. Ifølge tiltalen ble han utsatt for grov og omfattende vold før han ble holdt fast og utsatt for et seksuelt overgrep, skriver Fædrelandsvennen.

Han ble også truet på livet dersom han anmeldte saken. Mannen gikk til politiet samme natt. På sykehuset ble det fastslått at han hadde fått en hjerneblødning og hadde brudd i ribbein, nese, kjeve og kinnbein.

Sju personer ble raskt pågrepet, men siktelsene mot to av dem er henlagt på grunn av bevisets stilling. De øvrige fem er tiltalt for både voldtekt og legemsbeskadigelse, skriver avisen.

Det skal ha vært en historie mannen fortalte om et forhold til en yngre jente som førte til at flere av festdeltakerne gikk til angrep på mannen. To av de tiltalte erkjenner å ha brukt vold, men ingen erkjenner tiltalepunktet om voldtekt.

Rettssaken starter i Kristiansand tingrett 26. oktober.

NTB