NY VURDERING: Eksperter skal vurdere DNA-resultatene etter drapet på Monika (8) på nytt. FOTO: PRIVAT
NY VURDERING: Eksperter skal vurdere DNA-resultatene etter drapet på Monika (8) på nytt. FOTO: PRIVAT

Ny ekspertvurdering av DNA-spor i Monika-saken

Britiske eksperter skal vurdere DNA-resultatene etter drapet på Monika Sviglinskaja (8) på nytt. Det kan drøye til over nyttår før en eventuell tiltale er klar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet og forsvareren til den drapssiktede litauiske 33-åringen, som tidligere bodde sammen med Monikas mor, er blitt enige om mandatet til den britiske ekspertgruppen, skriver Bergens Tidende.

– De skal se på alt arbeidet som er gjort rundt DNA-problematikken, i tillegg til å utrede spørsmålet om oversmitting, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt.

Den åtte år gamle jenta ble funnet død hjemme på Sund i Hordaland i november 2011. Saken ble først henlagt som selvmord, men moren og hennes bistandsadvokat ba tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen se på saken. Han kritiserte politiet for henleggelsen. Også varsleren Robin Schaefer slo alarm om etterforskningen, og i fjor ble saken gjenåpnet.

20. oktober ble morens tidligere samboer siktet for drap, og han har sittet i varetekt siden den gangen. Politiet mener de har DNA-funn som knytter ham til drapet, men mannen har hele tiden nektet for å ha drept Monika.

Den rettsmedisinske kommisjon har tidligere konkludert med at det er DNA fra en annen enn siktede på beltet 8-åringen var kvalt med, mens Folkehelseinstituttet ikke har registrert DNA-materiale på beltet.

NTB