FORTVILELSE: Alexander Søderlund  fortviler etter en brent sjanse mot Sverige. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix FOTO: RUUD, VIDAR /
FORTVILELSE: Alexander Søderlund  fortviler etter en brent sjanse mot Sverige. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix FOTO: RUUD, VIDAR /

Bulgaria-sjefen ler av Norges angrepstrussel

– Jeg frykter ingenting og håper måltørken fortsetter for Alexander Søderlund, humrer Ivajlo Petev.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SOFIA (TV 2): Før skjebnekampen mot Bulgaria torsdag står Norge med en scoring i landslagsåret 2015, i 1-5-tapet for Kroatia i mars.

Både privatlandskampen mot Sverige og hjemmekampen mot Aserbajdsjan endte 0-0.

I kampen som langt på vei kan avgjøre at Norge tar minimum tredjeplassen i gruppen torsdag kveld starter Norge etter all sannsynlighet med Alexander Søderlund på topp.

Søderlund har scoret 20 mål på 22 kamper i Tippeligaen denen sesongen, men for landslaget er det historisk blitt null mål på 19.

Det skremmer få, og heller ikke Bulgarias landslagssjef Ivajlo Petev.

SJEF: Ivajlo Petev under pressekonferansen før 2-2-kampen mot Italia.  FOTO: VADIM GHIRDA
SJEF: Ivajlo Petev under pressekonferansen før 2-2-kampen mot Italia.  FOTO: VADIM GHIRDA

Flirte godt

Petev brøt ut i latter på TV 2s spørsmål om han fryktet Søderlund eller noen andre i det norske angrepet.

– Vi frykter ingenting og jeg håper måltørken hans fortsetter, humret Petev på pressekonferansen.

– Norge er et balansert lag som er vanskelig å spille mot. Vi må finne en måte å spille rundt dem på.

40-åringen tok over Bulgaria i desember og har ledet laget til 2-2 hjemme mot Italia og 1-0 borte mot Malta i de tellende kampene så langt.

Tror på Søderlund

Den norske landslagssjefen Per-Mathias Høgmo har advart mot at Bulgaria er i god utvikling før møtet og at de har fått en oppsving etter at Petev tok over. Han støtter imidlertid spissen som står igjen som et av få reelle alternativer med Joshua King og Adama Diomande ute med skade.

– Jeg har stor tillit til Alexander Søderlund. Han er en hardtarbeidende spiss som kommer til målsjanser. Det er litt tilfeldig at Alex ikke har fått uttelling. Mot Sverige var han veldig nær, og han kunne stått igjen med tre mål. Det kan fort komme en ketsjup-effekt, sier Høgmo.

Søderlund støtter seg til landslagssjefens forklaring.

– Det har litt med marginer å gjøre. Jeg har vist før at jeg kan score mål. Det er bare til å jobbe knallhardt og ta med de gode prestasjonene fra Rosenborg, sa Søderlund til TV 2 tidligere i uken.

– Ingen norske superstjerner

At Norge kanskje mangler de store offensive truslene og profilene er også tydelig når man hører på Bulgaria-kaptein Svetoslav Djakov.

– Det er ikke noen superstjerner på det norske laget. Norge er et balansert og disiplinert lag. Vi må bekymre oss for hver eneste spiller, ingen spesiell, sa Djakov på spørsmål fra TV 2.

– Hvis vi snur på spørsmålet, hvem bør Norge passe opp for mot Bulgaria? 

– Det er egentlig det samme svaret. Alle er viktige. Fotball er ikke tennis, men en lagsport. 

Han mener også at et skaderammet Bulgaria må frem på banen, noe som neppe er vondt i norske ører.

– Det er kanskje slik at vi er favoritter siden vi er på hjemmebane. Vi må angripe og prøve å vinne kampen. Det er mye som står på spill, sier Djakov.

Langt ifra største pressekonferanse-sjokk
Selv om Bulgaria-sjefen Petev lo godt av spørsmålet om frykt for norske angrepsspillere, er det langt ifra det største sjokket han har fått på en pressekonferanse i sitt liv.

Da han ble presentert som Levski Sofia-trener i oktober 2013, kom nemlig rasende supportere og rev av ham både genseren og T-skjorten. Supporterne likte ikke at deres nye manager var supporter av erkerivalene CSKA Sofia, og dermed kuppet de hele pressekonferansen.

Se video av hendelsen til høyre i saken!

Etter opptrinnet valgte Petev å trekke seg fra sin nye jobb allerede dagen etter. 

– Jeg ønsket å jobbe i Levski, men jeg trodde virkelig ikke at noe slikt kunne skje i det 21. århundre. Dette er helt anormalt. Jeg er ingen kriminell eller tyv. Men i går følte jeg meg akkurat som det, sa han den gangen.

Så gjenstår det å se om hans lag kan stjele med seg tre poeng mot Norge i den avgjørende gruppespillskampen i Sofia i kveld. I så fall kan det jo tenkes at Petev velger å feire i bar overkroppp.