SKAL LEDE TROMSØ TIL FORNYET KONTRAKT: Bård Flovik har fått det permanente treneransvaret i Tromsø. FOTO: BERTINUSSEN, RUNE STOLTZ
SKAL LEDE TROMSØ TIL FORNYET KONTRAKT: Bård Flovik har fått det permanente treneransvaret i Tromsø. FOTO: BERTINUSSEN, RUNE STOLTZ

Tromsø har fått ny hovedtrener

Bård Flovik har signert en kontrakt ut 2016 og får jobben med å holde TIL i Tippeligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bård Flovik får ansvaret med å lede Tromsø til fornyet Tippeliga-kontrakt. 50-åringen har hatt det midlertidige treneransvaret i TIL etter at Steinar Nilsen ble fjernet i midten av august.

– Takker for tilliten
I en pressemelding, gjengitt av Nordlys, opplyser Tromsø nå at Flovik har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2016.

– Med Bård Flovik viderefører vi den sportslige strategien til TIL. Klubben kan nå videreføre det arbeidet vi har igangsatt på etablering av TIL-stilen, utvikling av spillerne og samarbeid med både andre klubber og kompetansesentra i regionen. Dette arbeidet vil forsterkes med Bård Flovik som hovedtrener, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

I de to kampene som midlertidig trener har Flovik og TIL kun innkassert ett poeng. «Gutan» ligger nest sist i Tippeligaen med ett poeng opp til Mjøndalen og Start. Flovik står med andre ord overfor en meget krevende utfordring.

– Jeg er ydmyk og takker TIL for tilliten. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven som hovedtrener, og til å fortsette det igangsatte arbeidet med å utvikle spillerne og laget, sier Flovik.

Forlik med klubben
Sparkingen av Nilsen i august kom overraskende på de fleste. Selv var Nielsen i sjokk over TILs avgjørelse og hadde ingen mistanke om at klubben ville kvitte seg med ham.

– Jeg skjønner ingenting. Dette kommer som lyn og torden fra klar himmel. Jeg hadde ikke sett dette komme, skriver Nilsen i en sms til TV 2.

I spillergruppen ble det rapportert om misnøye med Nilsen, men TV 2 erfarer at bare noen få spillere skal ha gått direkte til klubbledelsen på et ukjent tidspunkt. To spillere skal ha ytret et sterkt ønske om at Nilsen skulle fratre stillingen som hovedtrener, uten at dette ble luftet med resten av spillergruppen på forhånd.

Nilsen kjente seg ikke igjen i påstandene om at spillergruppen hadde vendt seg mot treneren før han ble avsatt.

– Flere av spillerne har tatt kontakt med meg i dag. De er ekstremt overrasket og forstår ikke noe ut av dette. De beklager det veldig og ville gjerne hatt det ugjort, sa Nilsen da han møtte pressen hjemme på sin egen terrasse samme dag som sparkingen.

Ifølge iTromsø har Nilsen og klubben komme til enighet om en løsning på konflikten som oppsto i kjølvannet av sparkingen. Ingen av partene vil avsløre innholdet i avtalen