SAMMEN MED FLAGGET PÅ BRYSTET: Valon og Veton Berisha (t.h.) under fotballandslagets pressetreff i Sofia onsdag ettermiddag. Kommunikasjonsdirektør Svein Graff til venstre.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SAMMEN MED FLAGGET PÅ BRYSTET: Valon og Veton Berisha (t.h.) under fotballandslagets pressetreff i Sofia onsdag ettermiddag. Kommunikasjonsdirektør Svein Graff til venstre. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Brødrene Berisha vil bli neste Flo-generasjon

– Vi kan bidra med en spesiell kjemi, sier Valon og Veton Berisha etter første landslagssamling sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SOFIA (TV 2): Da en etter en av offensive norske spillere måtte melde frafall til EM-kvalifiseringskampen mot Bulgaria onsdag måtte landslagssjef Per-Mathias Høgmo se seg om etter erstattere.

Inn i troppen kom Håvard Nielsen, Ruben Yttergård Jenssen - samt brødreparet Valon og Veton Berisha.

Eldstemann Valon (22) har vært med før, mens det for Veton (21) er første gang han er med de store guttene på tur. Det kan være begynnelsen på et nytt stort brødreeventyr i norsk fotball.

Flere brødrepar har i ulike perioder dominert for det norske landslaget, kanskje aller mest på 90-tallet da brødrene Jostein og Tore-André Flo fikk mye spilletid under Norges beste landslagsperiode noensinne.

– Vi håper jo vi kan bli det neste store brødreparet med mange landskamper. Ingenting hadde vært kulere enn det, sier storebror Valon.

Han står registrert med 13 landskamper, og er selvsagt som en slags fadder for sin yngre bror.

– Jeg tar alltid godt vare på ham, men nå er det lenge siden jeg har sett ham, så det er jo også litt godt å få være med broren sin slikt sett.

Foreløpig er det ikke blitt noen landslagsmål på Red Bull Salzburg-spilleren. Akkurat den delen av spillet er det mange som bekymrer seg for i forkant av skjebnekampene mot Bulgaria og Kroatia.

Goalgetter

Der har storebror knalltro på sin yngre bror.

– Han er en terrier i spillestilen, men samtidig en goalgetter. Så han bidrar defensivt, samtidig som jeg er sikker på at han setter sjansene om han får dem.

Det var også noe av det Per-Mathias Høgmo dro frem da han forklarte hvorfor han ikke var veldig bekymret etter at spissene Adama Diomande og Joshua King begge måtte melde forfall.

– Vi har mange spillere i troppen som har levert godt med mål i det siste. Både på spissplass med Alex og Veton. Veton scoret like mange som Dio før han dro til Greuther Fürth, sa Høgmo.

– Det er klart det er stort for meg å være her. Jeg hadde et lite håp om at det skulle skje, men jeg var innstilt på at det ble U21-kamp, men jeg er veldig glad for å få sjansen her, sier Veton Berisha.

Tror på spilletid

Etter overgangen til tysk fotball fra Viking tidligere i sommer er det blitt en tellende scoring, men 21-åringen har gjort sakene sine bra generelt og imponert i treningskampene.

Som reserver i troppen er det vel ikke mange som forventer spilletid,  og kanskje spesielt ikke samtidig, men om de gjør det føyer de seg inn i en eksklusiv klubb.

Det har kanskje også sine fordeler å være i slekt.

– Jeg har troen på at det er mulig å få spilletid. Jeg er jo med her for en grunn, sier Veton Berisha.

– Vi har spilt sammen før, og selv om det er en stund siden så kjenner vi hverandre godt. Jeg vet hvor Veton vil ha ballen og vi kan absolutt bidra med en god kjemi på topp.