OVERSVØMMELSE: Kværnerbyen i Oslo er fullstendig oversvømt under ekstremværet som herjer Østlandet. FOTO: SOPHIE LUND AASERUD / TV 2
OVERSVØMMELSE: Kværnerbyen i Oslo er fullstendig oversvømt under ekstremværet som herjer Østlandet. FOTO: SOPHIE LUND AASERUD / TV 2

Ekstremværet på Østlandet:

Anslår skadene til over 100 millioner kroner

– Jeg er spent på det neste døgnet, sier informasjonsdirektør Jon Berge i If forsikring. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Akkurat nå har vi dobbelt så stor trafikk inn på telefonen enn hva vi har til vanlig, kunne informasjonsdirektør Jon Berge i If fortelle til TV 2 tidlig onsdag ettermiddag. 

Store mengder nedbør på Østlandet har det siste døgnet ført til enorme skader enkelte steder. Dette gjelder spesielt i kjellere som har blitt oversvømt, næringsbygg som har blitt skadet og biler som har blitt stående fast i vannmengdene. 

– Så store nedbørsmengder gjør det vanskelig å redde unna, sier Berge.

Skader for 100 millioner

Tidligere i dag gikk If ut med et estimat for skader på mellom 50 og 70 millioner som et resultat av nedbøren. Disse tallene var i midlertidig kun basert på skader frem til i dag tidlig, og inkluderer ingen bilskader. 

Onsdag ettermiddag anslår If på vegne av hele forsikringsbransjen at man nå står overfor skader for over 100 millioner bare på privathus.

STORE SKADER: Nedbøren på Østlandet har ført til skader for millioner av kroner. FOTO: TV 2
STORE SKADER: Nedbøren på Østlandet har ført til skader for millioner av kroner. FOTO: TV 2

Så langt har over 2000 bolighus fått skader. I tillegg kommer næringsbygg og andre eiendommer.

– Jeg er spent på det neste døgnet, innrømmer Berge. 

Blant stedene som har blitt hardest rammet er Kværnerbyen i Oslo. Her ligger det mange boligkomplekser som har fått vann i kjellere. I tillegg er uteområdene oversvømt.

En barnehage som ligger i Kværnerbyen måtte evakueres.

På Lørenskog stasjon strømmet bileiere til for å redde bilene som sto parkert på stasjonsområdet. Her sto en rekke biler under vann på den oversvømte parkeringsplassen.

OVERSVØMT: Bileiere måtte flytte bilene sine fra parkeringsplassen på Lørenskog stasjon som ble oversvømt onsdag.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OVERSVØMT: Bileiere måtte flytte bilene sine fra parkeringsplassen på Lørenskog stasjon som ble oversvømt onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Følg uværet på Østlandet i vårt livesenter!

Sendte ut sms-varsel

Også Gjensidige forventer millionskader. Tidlig onsdag ettermiddag hadde de mottatt skader for åtte millioner kroner, og det er fremdeles mange som ringer inn. 

– Vi forventer at dette tallet vil stige utover dagen og morgendagen. Mange har fått vann i kjelleren og også gjennom tak, sier informasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

Rysstad forteller at Gjensidige i går sendte ut sms-varsler til 13.000 kunder i forbindelse med det forventede regnfallet. 

– Vi gjør alt som er mulig for å hjelpe kundene våre raskest og best mulig, sier Rysstad. Når det gjelder bilkjøring så er det viktig å unngå store vannmengder, det kan ødelegge motoren, snu i tide!