Disse sykler VM for Norge

Sjekk hvem Alexander Kristoff får med seg til USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ble den norske troppen til sykkel-VM i USA tatt ut.

Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Sven Erik Bystrøm, Lars Petter Nordhaug, Vegard Stake Laengen og Vegard Breen er de seks rytterne som skal sykle landeveisrittet søndag 27. september i Richmond, USA. TV 2 sender rittet direkte.

– Kristoff er spydspissen. Det er ingen tvil. Dette laget er satt opp med ett mål for øyet, og det er Alexander Kristoff, sier landslagssjef Stig Kristiansen.

– Dette er det laget jeg mener er best egnet til å hjelpe Alexander. Jeg skjønner diskusjonene som går på antall kapteiner. Edvald er en svært intelligent rytter og gutt, og han skjønner dette. Han stiller seg 100 prosent bak Kristoff, sier Kristiansen.

Sportssjef Hans Falk tror det er mulig for Norge å ta flere medaljer i VM. Falk mener Kristoff har gode muligheter til å vinne fellesstarten.

– Løypen passer Alexander veldig bra. Om han kunne skreddersy løypen, ville den sett omtrent sånn ut, sier Falk til TV 2.

Thor Hushovd er blant dem som tror Norge har en god mulighet til å ta gull.

– Om de gjør det riktig, og Kristoff beholder formen sin og er i samme slag som i vår, så har Norge en stor mulighet til å vinne gull i VM, har Hushovd tidligere sagt.

Andreas Vangstad og Vegard Stake Laengen sykler tempo i eliteklassen. 23. september er det temporitt for herrer elite. Cecilie Gotaas Johnsen sykler tempo-VM for kvinner. Emilie Moberg, Gotaas Johnsen og Miriam Bjørnsrud sykler fellesstarten. Norge har en kvote på fem ryttere.

– Vi har gitt grønt lys til tre, sier landslagssjef Stig Kristiansen.

Også U23-laget for herrer ble tatt ut. Truls Engen Korsæth er mannen Norge må sette sin lit til på tempo. På fellesstarten sykler Daniel Hoelgaard, Anders Skaarseth, Fritjof Røinås, Truls Engen Korsæth, Odd Christian Eiking, Markus Hoelgaard. 

– Med 1. plass, 3. plass og 5. plass i fjor...vi tror ikke at vi skal klare å repetere det gratis, sier Kristiansen.