ENGLETROMPET: Navnet er uskyldig, men stoff fremstilt fra planten gjør brukerne apatiske og viljeløse. Det visste en kinesisk trio å utnytte. Foto: Wikipedia Commons
ENGLETROMPET: Navnet er uskyldig, men stoff fremstilt fra planten gjør brukerne apatiske og viljeløse. Det visste en kinesisk trio å utnytte. Foto: Wikipedia Commons

Ranet pensjonister i Paris med zombieplante

Kinesisk ranstrio blåste «devil's breath» i ansiktet på eldre. Slik fikk de ofrene til å gjøre nøyaktig som de ville. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Paris pågrep tirsdag to kvinner og én mann etter mistanke om å ha dopet ned tilfeldige ofre med stoffet skopolamin, også kjent som «devil's breath».

Det skriver The Telegraph.

Ved større doser er stoffet, som verken smaker eller lukter noe, kjent for å skape desorientering, hallusinasjoner, synsforstyrrelser og uro.

Brukerne havner med andre ord i en zombielignende tilstand etter å ha inntatt stoffet, som er fremstilt fra planten som her til lands kalles engletrompet. 

Politiet mener at de tre, som alle er fra Kina, ranet flere titalls tilfeldige ofre i Paris etter å ha blåst stoffet i ansiktet på dem. Noen av ofrene skal ha blitt lurt til å inhalere stoffet på egenhånd, med lovnad om at det ville gi dem hell og lykke.

Brukt av Mengele og CIA

Tidligere ble skopolamin brukt som en «likeglad-sprøyte» i forbindelse med narkose og psykotiske urotilstander.

CIA brukte angivelig skopolamin som et såkalt sannhetsserum under Den kalde krigen, mens nazilegen Joseph Mengele importerte stoffet fra Colombia for å bruke det under avhør.

Angrep eldre

Dette skal være første gang at noen er pågrepet etter å ha brukt stoffet på denne måten.

En ikke navngitt kilde i Paris-politiet sier ifølge nettstedet dette til den franske avisa Le Parisien:

– Ofrene, som ofte var eldre, ble først tilsnakket av den første kvinnen. Denne personen hevdet at hun lette etter en «Doctor Wang», før person nummer to kom bort. De klarte å lure med seg ofrene, og fikk dem til å puste inn en blanding av plantene som de påstod hadde helbredende kvaliteter - og også kunne beskytte dem fra ulykke.

Så fort plantene var inhalert, havnet ofrene ifølge politiets rapport i en «hypnosetilstand» som gjorde at de gjorde nøyaktig som det ranerne ba dem om. 

– Så utnyttet de ofrene ved å ta dem med til sine egne hjem, hvor de ble bedt om å legge alle smykker og penger i en pose og gi den til dem, sier kilden.

Et av ofrene skal ha blitt ranet for totalt 700.000 kroner. 

Kinesisk krimnettverk

Trioen skal ha oppholdt seg i Paris siden i vår, og to av dem ble pågrepet da de var på vei inn på metroen. Der ble de identifisert av en venn av et av ofrene.

Den tredje ble arrestert senere samme dag. Ifølge kinesiske myndigheter er de alle med i et kriminelt nettverk som reiser verden rundt og doper ned ofre på samme måte.

På hotellrommet deres i Seine-Saint-Denis fant politiet det de beskriver som «ymse kinesiske stoffer, samt vekter, filtre og hansker». Stoffene blir nå analysert. 

De tre kineserne nekter straffskyld.