EN ETAPPE FOR KLATRERNE: Chris Froome og de andre rytterne får en svært tøff dag i Andorra.
EN ETAPPE FOR KLATRERNE: Chris Froome og de andre rytterne får en svært tøff dag i Andorra.

– Den tøffeste etappen i et treukersritt noensinne

Fjell-mareritt venter for Vuelta-rytterne på dagens etappe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 11. etappen i Vuelta a España blir en skikkelig manndomsprøve for rytterne. Feltet skal sykle hele 5000 høydemeter i det som blir beskrevet som den hardeste etappen i et treukersritt noensinne.

Se 11. etappe av Vuelta a España kl. 13.30 på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no!

Starten går i Andorra la Vella. 138 kilometer seinere avsluttes den opp Cortals d´Encamp. Den inneholder seks kategoriserte stigninger. Av de seks kategoriserte stigningene er hele fire av dem 1. kategoristigninger. Opp Coll de la Gallina, etappens eneste utenfor kategori-fjell, skal rytterne bryne seg på partier med en stigningsprosent på 18.

– Det er den tøffeste etappen jeg noensinne har sett i en Grand Tour, sa Movistar-manager Eusebio Unzue da Vuelta-løypen ble presentert for ni måneder siden.

Og rytterne gruer seg.

– Etter en hviledag vet vi at kroppen kan reagere på en uforutsett måte. Det blir verre når man tar i betraktning at vi har reist langt, kom sent i seng og hviler i høyden. Det er mange ting som vil påvirke prestasjonene, sier Alejandro Valverde.

Han er nummer seks sammenlagt etter ti etapper, ett minutt og 17 sekunder bak Tom Dumoulin. Nairo Quintana er nummer sju på samme tid, mens Chris Froome bare ligger ett sekund bak Movistar-duoen.

Av favorittene ligger Joaquin Rodriguez (nummer tre, 57 sekunder bak Dumoulin) og Fabio Aru (nummer fem, 1.13 bak Dumoulin) best an i sammendraget.

– Dette kommer til å bli dramatisk, spår Rodriguez.