Evakueringen avsluttet i Hardanger

25 personer kan flytte hjem etter at en propanflaske er senket i sjøen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: De 25 menneskene som ble evakuert i Mundheim i Hardanger onsdag formiddag, får flytte hjem igjen etter at politiet har tatt ut en propanflaske og senket den i sjøen, melder politiet i Hordaland klokken 11:45.

Samtidig blir sperringene opphevet.

Klokken 10:19 meldte politiet om en ny evakuering i forbindelse med en kraftig låvebrann i Mundheim i Hordaland natt til onsdag.

«Ny evakuering av 25 personer iverksettes. Funnet en 11kg propanflaske i det varmeste området på brannstedet. Vegen stengt», melder politiet.

Brannvesenet meldte klokken 06:15 at de hadde kontroll på en 1200 liters propantank og en dieseltank, og at slukningsarbeidet fortsetter.

– Vi har fått beskjed fra innsatsleder at eksplosjonsfaren er over, og at brannvesenet driver slukningsarbeid. Det er 19 personer som er evakuert, de er alle transportert til et ungdomshus på Omestrand. Evakueringssonen på vel 400 meter vil bli opprettholdt og alle veier til og fra Mundheim er avsperret, sa operasjonsleder Terje Magnussen i Hordaland politidistrikt til TV 2 i morgentimene.

Sentrum av bygda Mundheim i Kvam kommune i Hordaland ble evakuert på grunn av fare for at en propantank og en dieseltank skulle eksplodere. 

Brannvesenet rykket ut til bygda etter melding om brann i en låve med 2000 kyllinger natt til onsdag. 

– Det ble meldt om brann i taket. Det skal være en del kyllinger i låven, og en propantank på 1200 liter, sier Magnussen. 

Låven ble senere overtent. Ifølge brannvesenet er det rundt 15 hus som er evakuert. 

– Vi er på stedet, og har ikke full kontroll på tanken. Vi har evakuert Mundheim sentrum, sier vaktkommandør Arne Rikstad i 110-sentralen i Hordaland til TV 2.

Det lokale brannvesenet i Kvam har fått bistand fra Fusa. Mundheim ligger i enden av Øynefjorden nord for Varaldsøy i Hardanger.