INSPIRERT AV MARIANN?: Miley Cyrus under VMA i 2015, og Mariann Rosa under en konsert i 2007. Foto: Stella Pictures, Scanpix.
INSPIRERT AV MARIANN?: Miley Cyrus under VMA i 2015, og Mariann Rosa under en konsert i 2007. Foto: Stella Pictures, Scanpix.

Mariann Rosa anklager Miley Cyrus for plagiat

Mariann (36) oppdaget plutselig at superstjernen (22) hadde kopiert hennes egen scenekostyme fra 2007.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Miley Cyrus blir stadig sett i ekstreme kostymer og antrekk så minimalistiske at det blir hevdet at hun er mer dekket av tatoveringer enn klær.

Meningene om popstjernens sceneantrekk er mange, men nå har hun tydeligvis sett til Norge for inspirasjon.

For vår egen fargerike artist Mariann Rosa, vokalisten i Surferosa, som i høst er aktuell med slipp av sin første soloalbum «Hype», fant plutselig et bilde av Miley Cyrus som lignet veldig på henne selv for noen år siden.

Copycat

På Instagram legger Mariann ut bildet som levner liten tvil om at hun med rette kan påstå at Cyrus har brukt et kostyme inspirert av Mariann.

– Det er kjekt at andre gjør det man selv har gjort før. Nå er det hat mellom oss! Neida, får heller si velkommen etter, sier Mariann og ler godt av det hele.

Venter på svar

Mariann tagget superstjernen i bildet hun la ut på Instagram, så nå venter hun bare på svar fra Cyrus.

– Jeg har tagget henne. Kanskje hun blir litt hårsår, eller så kanskje hun sender en blomst i posten, sier Mariann Rosa til TV 2.

Saken fortsetter under bildet.

Trendsetter

Mariann Rosa har lenge vært kjent for sine fargerike kostymer på scenen, og har aldri vært redd for å skille seg ut i mengden.

Hun har alltid vært trygg på seg selv, men ikke alle har applaudert klesvalget hennes. Ikke før en viss Gaga dukket opp.

– Jeg ble mye ledd av før, men så kom Lady Gaga og da var jeg plutselig godt kledd, sier hun.

Kostymene Lady Gaga og Miley Cyrus har brukt i de siste årene, er noe Rosa har brukt i en årrekke.

– Sånne typer kostymer holdt vi på med for ti år siden. Men jeg sier bare lenge leve galskapen.

– Så du er egentlig en trendsetter, men bare for langt fram i tid, slik at folk glemmer at du gikk med det først?

– Ja, de trenger kanskje å bli minnet på det, sier hun lattermildt.

Liker fargerike artister

Mariann har egentlig ingen ting i mot at det nå ser ut til at den skandaleomsuste verdensstjernen ser ut til å ha kopiert henne.

– Det er for få fargerike personer som henne. Folk er for grå og anonyme. Jeg liker veldig godt at hun sprer litt farge og galskap. Jeg heier på henne og blir glad av sånt.