LØSNET SKUDD: Store politistyrker rykket ut etter at det ble avfyrt skudd på et utested i Grensen i Oslo sentrum natt til søndag 10. mai.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
LØSNET SKUDD: Store politistyrker rykket ut etter at det ble avfyrt skudd på et utested i Grensen i Oslo sentrum natt til søndag 10. mai. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Løsnet skudd på utestedet Mona Lisa i Oslo sentrum:

Mann siktet for drapsforsøk i Oslo kan bli løslatt

Oslo tingrett har avgjort at en 30 år gammel mann som er siktet for å ha løsnet skudd mot restauranten Mona Lisa i Oslo, kan løslates. Kjennelsen er anket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Påtalemyndigheten har utvidet siktelsen til å gjelde drapsforsøk og ba om at 30-åringen skulle varetektsfengsles i ytterligere fire uker, melder NRK.

– Vi er uenige i tingrettens vurdering av om fengslingsvilkårene er til stede og har derfor anket kjennelsen. Vi mener også at det er snakk om et drapsforsøk, sier politiadvokat Jens Andenæs i Oslo politidistrikt.

Det var natt til søndag 10. mai i år at flere skudd ble løsnet mot restauranten Mona Lisa i Oslo sentrum i forbindelse med et masseslagsmål.

Den siktede, som er et tidligere Young Guns-medlem, har erkjent å ha vært i besittelse av en pistol med skarpe skudd i magasinet. Av kjennelsen fra Oslo tingrett går det imidlertid fram at retten mener 30-åringen ikke kan mistenkes for forsøk på drap, fordi han ikke traff noen.

Retten mener også, til tross for at 30-åringen ble dømt for legemsfornærmelse i 2010, at faren for at mannen skal begå nye voldshandlinger, er lav. (©NTB)