Diomande solgt til engelsk klubb

Adama Diomande er klar for et nytt utenlandsopphold.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stabæk-spiss Adama Diomande er klar for Championship-klubben Hull slik TV 2 meldte tidligere tirsdag kveld.

Etter det TV 2 erfarer er overgangssummen på 22 millioner kroner og spissen skal ha signert en treårskontrakt med klubben som trenes av Steve Bruce. Det bekrefter Hull på Twitter.

Adama Diomande skal ha gjennomgått den medisinske testen i Norge tirsdag og bestått. Det skriver klubben på hjemmesiden.

Desperat Steve Bruce ville ha Diomande

Prosessen med å få Diomande klar for Hull har gått hurtig. Interessen ble gjort kjent for Stabæk mandag morgen, og ble sluttført kun to minutter før overgangsvinduet stengte i England klokken 19.00 norsk tid.

– Jeg ladet mobilen min tidlig på morgenen. Så fikk jeg en samtale fra agenten min om at Hull var interessert. Fra der har det gått helt til nå, sier Diomande til TV 2.

– Du var interessert fra første sekund?

– Ja, selvfølgelig. Når treneren ringer desperat, så tror jeg det er noe der.

Vil til Premier League
Diomande, som kom til Stabæk i mars i år, forlater et lag som er med i gullkampen i både cup og serie. Det kjennes vemodig.

– Det er ganske trist både for meg og Stabæk at jeg går nå som vi kjemper om gull i cup og serien. Men jeg har fortsatt håp om at de kan ta cupgull. De har vært en familie for meg. Jeg kommer ikke til å glemme denne klubben. Det er her jeg har fått min største suksess i Norge.

– Jeg er glad for at Stabæk lot meg gå. De fikk en ganske god sum som jeg og klubben var fornøyd med. Jeg kunne ikke si nei til et så godt tilbud, sier Diomande.

Nå gleder Diomande seg til det som forhåpentligvis blir mer suksess i fotballgale England. Spissen drømmer også om at Hull skal rykke rett opp igjen til Premier League.

– De har beholdt mange gode spillere, og Steve Bruce er fortsatt der. Vi har sikte mot Premier League, sier Diomande.

– Et eventyr
I Stabæk er sportssjef Inge André Olsen godt fornøyd med avtalen klubben har gjort med Hull. Han har forhandlet med Championship-klubben siden tirsdag morgen.

– Steve Bruce ringte meg på morgenen. Jeg hadde en god samtale med han, men det betydde ikke at alt var i orden. Det skulle gås noen runder her på for- og ettermiddagen. Til slutt ringte Steve Bruce og var rimelig frustrert, men jeg tror han er glad nå, sier Olsen til TV 2.

– Var det tøffe forhandlinger?

– Det var definitivt tøffe forhandlinger. Det har stått på detaljer i avtalen helt til siste slutt. Det var akkurat så papirarbeidet gikk gjennom. Det handlet kanskje om at vi hadde to til fem minutter ekstra som vi kunne forhandlet på, ellers hadde det gått i vasken.

Olsen vil ikke bekrefte om overgangssummen på 22 millioner kroner stemmer. Han er imidlertid klar på at salget av Diomande er meget god butikk for en Stabæk, som har slitt stort økonomisk de siste årene.

– Jeg håper alle skjønner hvorfor vi må gjøre dette. Vi har vært gjennom noen tøffe år. I dag kom dagen da veldig mye penger kom på bordet. Etter forhandlinger måtte vi akseptere, sier Olsen som kan se frem til en litt enklere økonomisk hverdag .

– Dersom du ser hva vi kjøpte ham for, og det vi selger ham for, så er det et eventyr.

– Kan gagne det norske landslaget

TV 2s fotballekspert Mini er positiv til Diomandes overgang til Hull. Han mener det kan bli bra for det norske landslaget.

– Det kan være en rett vei å gå. Championship er definitivt et steg opp fra Tippeligaen. Får han spille fast der vil han kunne utvikle seg til å bli en bedre spiller. Det vil gagne norsk landslag også om det skjer, sier Mini til TV 2.

Det har den siste tiden vært stor interesse rundt Diomande og blant annet flere tyske og nederlandske klubber har fulgt med Stabæk-spilleren, som har vært i god form for Stabæk denne sesongen. Spissen har scoret 17 mål på 21 kamper for Stabæk i år.

Stabæk har ikke ønsket å selge spilleren, men har ikke lagt skjul på at de ikke kunne si nei om budet ble stort nok. Sportslig leder i Stabæk Inge André Olsen sa i august at de ikke ville stått i veien for en overgang om budene var over ti millioner kroner.

– Vi vil helst beholde alle som vi har. Vi skal jakte Rosenborg helt til det bitter end. Jeg tror trønderbartene skjelver når vi kommer opp den 13. september og skal klå de oppe på Lerkendal. Men Stabæk er en liten klubb og kommer det et skikkelig stort bud må vi vurdere det, sa Olsen til TV 2 for to uker siden.

Diomande er ikke med landslaget til kampene mot Bulgaria og Kroatia på grunn av en hofteskade.