Rekdal om Stabæk-supporterne: – De har en gjeng som er ufine

Vålerenga-treneren hardt ut mot Stabæk-supporternes oppførsel på Nadderud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjetil Rekdal tar et oppgjør med Stabæk-supporterne i kjølvannet av hetsen Odd-trener Dag-Eilev Fagermo fikk etter søndagens kamp på Nadderud.

– De (Stabæk) har en gjeng som er ufine. Ikke på hovedtribunen, men den ungdommelige gjengen som står bak benkene til både hjemme- og bortelaget. De er veldig stygge i språkbruken. Da vi var der i år, var de ganske snille. I fjor var de grusomme, sier Rekdal i TV 2 Zebra-sendte Matchball.

– At det er engasjement, humor, artig mobbing, piping og litt skittslenging til motstanderens trener og lag, det må vi regne med. Men det må gå en grense en eller annen plass.

Kjenner seg ikke igjen i påstandene
Fagermo innrømmet at han ikke var langt fra føle seg truet da et fåtall Stabæk-supportere angrep ham verbalt utenfor stadionet. Stabæk-fansen, som mener at Fagermo må tåle såpass etter selv å ha provosert supporterne under kampen, har forståelse for at Rekdal engasjerer seg i saken.

– Det er klart han reagerer. Han er jo trener og kjenner på hvordan det er å skulle få ordene slengt etter seg. Men Kjetil står ikke og vifter med rumpa når det snakkes om en gullkamp, sier styreleder i Stabæk Support, Maria Meidell Borgersen til TV 2.

Meidell Borgersen kjenner seg ikke igjen i påstanden om at Stabæk-supporterne er for grove og stygge i språkbruken mot motstanderens trener og spillere. 

– Når det gjelder hva som sies, skal man helst være saklig. Dersom linjedommeren gjør feil gang på gang, får han høre det. Det forstår alle. Det er for eksempel mindre toleranse for å slenge meldinger etter en person som ikke har en rolle på banen, som en trener, sier Meidell Borgersen.

– Er Stabæk-supporterne verre enn andre?

– Jeg må bare sammenligne oss med andre klubber. Som for eksempel Lillestrøm, Vålerenga, Rosenborg og Brann. Dersom man sjekker politiloggen, er det ting der som aldri har skjedd i Stabæk Support. Vi er glade i fotball og Stabæk. Vi gjør dette for klubben.

– Dette kan Rekdal ta helt med ro
Rekdal oppfordrer Stabæk-supporterne til å besinne seg. Vålerenga-treneren mener det finnes andre måter å psyke ut motstanderne på enn grov og stygg språkbruk. Han drar frem erkerivalens supportere som et eksempel.

– På Åråsen har vi benken foran publikum. Der er det mye humor. Det skal Lillestrøm ha. Det er ingen kamper som betyr mer for Lillestrøm-supporterne. Det er mye fleip og vi kan si noe tilbake, og de synes det er gøy. Men gjengen bak benkene til Stabæk, det er grovt, rett og slett stygt, sier Rekdal.

– Arrangøren må sørge for at det er et anstendig nivå på det, fordi det er barn som sitter og hører på. Vi har spillere, trener, ledere og dommere som har barn hjemme. Dersom du hører hva som blir slengt etter far din - det er ikke bra i det lange løp.

Stabæks daglige leder, Lars Hjorth sier at oppsettet av innbytterbenkene på Nadderud skiller seg fra andre stadioner i Tippeligaen. Grunnet sikkerhetsmessige hensyn må benkene plasseres foran Stabæk Support, noe som gjør at støtteapparatet til de respektive lagene hører mer av tilropene fra den harde kjernen av supportere.

Hjorth har imidlertid ikke noen oppfatning av at Stabæk-supporterne skiller seg stort fra andre.

– Jeg har vært på Vålerenga-kamp og sittet sammen med klanen. Det er ikke noe penere det som blir sagt der, sier Hjorth til TV 2.

– Hva tenker du om uttalelsene?

– Det må han stå for selv. Men jeg har ikke noen tro på at vi er verre enn andre. Rekdal hører vel ikke sine egne supportere da. Jeg har hørt dem skrike mye til andre, så det kan han ta helt med ro. Dette er en del av supporterkulturen.