NY SPISS: Anthony Martial er klar for Manchester United. Foto: Manchester United
NY SPISS: Anthony Martial er klar for Manchester United. Foto: Manchester United

«Den nye Henry» klar for United

Anthony Martial (19) er klar for Manchester United.   

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martial forlot mandag Frankrikes landslagssamling for å reise til Manchester og fullføre overgangen.  

Tirsdag bekrefter Manchester United på sin Twitter-konto at 19-åringen er klar for de røde djevlene. Spilleren skal ha signert en fireårskontrakt med opsjon på enda et år. Spissen har fått tildelt trøye nummer 9.

– Et naturtalent

– Jeg er glad for å ha kommer til Manchester United. Jeg har alltid ønsket å spille i Premier League og ser frem til å møte mine lagkamerater og å jobbe med Louis van Gaal som har oppnådd så mye i løpet av sin karriere, sier Martial.

– Jeg liker ikke å snakke om meg selv, men jeg er veldig rask, fortsetter spissen.

Også Louis van Gaal er fornøyd med å ha på plass franskmannen.

– Anthony er et naturtalent, ung og er en funksjonell spiss med et stort potensial. Vi har sett på ham en stund og han har utviklet seg under hans tid hos Monaco, forteller Manchester United manager.

19-åringen har spilt 70 kamper for Monaco siden overgangen fra Lyon i 2013 og har scoret 15 mål. Flere franske medier har meldt at overgangssummen skal være på så mye som 80 millioner euro ( cirka 750 millioner kroner). Det er inkludert fremtidige summer og bonuser.

Minner om Thierry Henry
19-åringen er regnet som et stort talent. 
Tidligere sportsdirektør i Monaco og overgangsekspert Tor-Kristian Karlsen mener spissen kan minne litt om en ung Thierry Henry.

– Med tanke på egenskaper/rolle er han noe mellom en nummer to spiss og en midtspiss, skriver Karlsen på Twitter.

– Fremragende egenskaper: Smarte bevegelser, utmerket nær-teknikk/touch ( og generell teknisk evne), alt han gjør se enkelt ut, fortsetter Karlsen.
– Sterk i 1 mot 1 situasjoner

Han mener at Manchester United gjør det lurt i å hente spissen, men er usikker på om han vil gjøre en umiddelbar forskjell for laget.

– Veldig sterk i 1 mot 1-situasjoner. Åpenbart veldig rask/temposkifte. Overraskende sammensatt foran mål for en så ung spiller.

Men selv om spilleren har flere gode egenskaper er det noen sider han må forbedre for å bli en spiller i verdensklasse.

– Baksiden er at det er spørsmåltegn om stabiliteten, evne til å forbedre seg selv fysisk og det er muligens en viss mangel på besluttsomhet, skriver Karlsen.