UVISS FREMTID: Foreløpig er det uklart om hvilken klubb David de Gea skal spille for neste sesong. FOTO: PETER BYRNE /
UVISS FREMTID: Foreløpig er det uklart om hvilken klubb David de Gea skal spille for neste sesong. FOTO: PETER BYRNE /

Real Madrid og Manchester United klandrer hverandre for de Gea-farse

Begge storklubbene er kommet med egne versjoner av hva som skjedde med David de Gea-overgangen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den potensielle overgangen til David de Gea fra Real Madrid har utviklet seg til en farse. Nå blir keeperen i Manchester United.

Tirsdag kom Real Madrid med sin versjon av hva som gikk galt og hvorfor overgangen har utviklet seg til en skandale. United fikk skylden, men senere på kvelden kom Manchester United med sitt svar på Reals påstander.

Spanjolene ramser opp ti punkt i en tidslinje over hvordan dette overgangsdramaet utviklet seg mandag. Real Madrid mener det var Manchester United som sørget for at overgangen ikke kom igjennom og ble realisert.

Manchester United mener, kanskje ikke overraskende, at det er Real Madrids feil. Slik begrunner de dette: Real Madrid skal ikke ha lastet opp papirene på David de Gea til den spanske ligaen i tide, mens United skal ha overholdt fristen. Real Madrid skal ha avslått å bruke dette i samtalene med FIFA om å få overgangen igjennom.

Klubben påpeker at de opptrer riktig og effektivt i overgangssaker og er glade for at David de Gea blir i Manchester.

Begynte å forhandle mandag

Ifølge pressemeldingen fra Real skal forhandlingene med Manchester United begynt mandag morgen. Real Madrid skal ha gått med på å begynne forhandlingene, selv om en slik overgang er vanskelig å få gjennomført på en slik dag. Da forhandlingene begynte skal Manchester United ønsket å gjøre en avtale med Navas.

United skriver at de ikke mottok noe bud på keeperen sin før mandag ved lunsjtider.

Klokken 13.39 spansk tid skal Real Madrid ha sendt dokumentene til Manchester United. Åtte timer (21.43) senere mottok Real Madrid dokumentene der noen mindre detaljer var endret. Dette godtok Real Madrid umiddelbart.

Etter å ha fått underskriftene fra Keylor Navas og David de Gea sendte Real Madrid dokumentene tilbake til Manchester United klokken 23.32 spansk tid for å få disse underskrevet av klubben.

Klokken 23.53 ble Manchester United endelig enig med Navas representanter og kontrakten ble sendt til spilleren for signatur.

Manchester United skriver at de lastet opp sine papirer to minutter før fristen gikk ut.

Prøvde å få gjennom overgangen 

Manchester United skal ha plottet inn all info om de Gea-overgangen i TMS-systemet (systemet der overgangen registreres), men ikke på Navas. Ved 00.00 spansk tid, skal kontraktene være sendt tilbake til Real Madrid. Spanjolene skal ha fått denne dokumentasjonen to minutter etter midnatt og prøvde å få tilgang til TMS-systemet, uten hell siden det var stengt.

Klokken 00.26 spansk tid skal det FIFA-baserte systemet, TMS, ha invitert Real Madrid til å fylle inn detaljene om de Gea, siden tidsfristen for registreringer i England fortsatt var mulig. Selv om fristen var ute skal Real Madrid ha sendt kontraktene og overgangspapirene til LFP ( La Liga-organisasjonen) for å få overgangen gjennomført.

Tilslutt avslutter den spanske storklubben pressemeldingen med at de mener å ha gjort alt av papirarbeid innenfor de nødvendige tidsfristene for å kunne få sluttført avtalen.