Trude Drevland er permittert som ordfører i Bergen mens politiet vurderer saken hennes på nytt. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix FOTO: HOMMEDAL, MARIT /
Trude Drevland er permittert som ordfører i Bergen mens politiet vurderer saken hennes på nytt. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix FOTO: HOMMEDAL, MARIT /

Politiet oppretter gruppe som skal etterforske Trude Drevland

Statsministeren mener det er ryddig av ordfører Trude Drevland (H) å permittere seg. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Bergen har satt ned egen gruppe etterforskere som skal gjennomgå Trude Drevlands rolle i den såkalte cruise-saken. Det opplyser politijurist Ole Bjørn Mevatne Hordaland politidistrikt til TV 2.

Gruppen skal undersøke lovligheten i at Trude Drevland tok imot et betalt cruisetur for to personer.

– Denne saken har fått så mye oppmerksomhet at vi må få igang arbeidet fort, så får vi en avklaring, sier Mevatne til TV 2. Det er vanskelig å si hvor lang tid det kommer til å ta, men det går fort et par uker, sier Mevatne. 

Politiet opplyser at de ikke kan ta hensyn til det forestående valget når de skal etterforske saken.

Politiet har ikke tatt stilling til hva slags status ordføreren har, og vil ikke si noe om hun eventuelt vil få status som siktet i løpet av etterforskningen. 

Bergens-ordfører Trude Drevland gikk ut i ulønnet permisjon fra tirsdag, mens politiet vurderer saken mot henne på nytt. Bergen Høyre opplyser at permisjonen vil vare fram til politiets etterforskning er avsluttet. Dette kan ta noen uker, og ordføreren vil i så fall være permittert til over valget. 

Dette kommer selvsagt svært ubeleielig for bergensordføreren.

Statsminister Erna Solberg mener saken har skapt en avsporing i valgkampen, og at permitteringen hjelper å få den sporet på plass igjen.

– Denne saken skal ikke overskygge for den valgkampen Høyre driver for å vinne et gjenvalg. Jeg skulle gjerne sett Trude Drevland i full aktivitet i valgkampen, men vi får vente på resultatene av politiets vurdering, sier Solberg til TV 2.

TV 2s politiske kommentator Aslak Eriksrud mener bråket rundt Drevland helt klart skader Bergen Høyres muligheter i valget om knappe to uker. 

– Politiet vurderer å gjenopprette etterforskningen. Det blir en ny runde korrupsjonsanklager. Ordføreren permitterer seg. Dette er det siste Høyre trenger i Bergen nå, sier Eriksrud. 

Solberg velger å formidle optimisme, og sier at hun tror velgerne i Bergen legger vekt på politiske saker når de går til valgurnene. 

– Jeg skulle gjerne vært foruten diskusjonen om bybanen og den diskusjonen, sier Solberg noe knapt. 

Mandag ga statsadvokaten politiet beskjed om å gjenåpne undersøkelsessaken mot ordføreren. Saken ble opprinnelig henlagt etter bare én dag da den dukket opp tidligere i sommer.

Mevatne vil ikke si noe om politiet tok for lett på saken første gang den ble etterforsket.