TAKKER RENATE: Småbarnsfamilien med Ommund (10 mndr), Gunlaug Marø Halseid og mannen Ørjan Risa Svensen har lett etter kvinnen som hjalp dem under en trafikkulykke i sommer. Nå er kvinnen, Renate Skilbrei (til venstre), funnet. Foto: Privat
TAKKER RENATE: Småbarnsfamilien med Ommund (10 mndr), Gunlaug Marø Halseid og mannen Ørjan Risa Svensen har lett etter kvinnen som hjalp dem under en trafikkulykke i sommer. Nå er kvinnen, Renate Skilbrei (til venstre), funnet. Foto: Privat

– Jeg ble rørt da jeg skjønte det var meg de lette etter

Småbarnsfamilien i Stavanger har funnet damen som hjalp dem under en trafikkulykke i sommer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det begynte med en melding på Facebook-veggen til Gunlaug Marø Halseid i helgen: 

«Tenk om jeg kunne ha funnet deg igjen. Hvis du vil det... Dagen var fredag 31.juli. Vi kolliderte med bilen vår i Tysvær på E39 kl 10.50. Du var der og kom raskt til for å hjelpe, i tillegg til flere andre fantastiske folk som stilte opp før redningsmannskapet kom. Det som gjorde din hjelp så uforglemmelig, var måten du tok deg av vår da 9 mnd gamle sønn på.

Mens vi lå hjelpeløse på bakken, sjekket du at han var uskadd, tok deg av ham, fikk han til å smile og føle seg trygg, gav ham vann og kos. I den situasjonen vi var i betød det så ufattelig mye. Vi slapp å bekymre oss for et barn som gråt og som vi ikke kunne ta oss av.»

– Har tenkt masse på dem

Innlegget - og «etterlysningen» - ble fanget opp av flere medier, deriblant TV 2. Det gikk ikke lang tid før Renate Skilbrei (31) skjønte at det var hun som ble etterlyst. 

– Jeg har tenkt masse på den lille familien, men har ikke regnet med at jeg noen gang skulle få vite hvordan det gikk med dem, forteller Skilbrei til TV 2. 

Hun er ferdig utdannet sykepleier til jul, og vet alt om helsepersonells taushetsplikt. Derfor ble hun svært glad da hun skjønte at familien har klart seg bra etter ulykken i sommer. 

– Helt naturlig

– Jeg ble rørt da jeg skjønte det var meg de lette etter. Det er fint at de er så takknemlige, og jeg hadde absolutt ikke forventet det, sier Skilbrei. 

Gunlaug Marø Halseid fortalte til TV 2 mandag at selv om hun lå skadet med omfattende skader i foten var det sønnen sin hun tenkte på. Derfor satte hun så stor pris på Skilbreis omtanke for sønnen. 

– For meg var det en helt naturlig ting å gjøre. Jeg har barn selv, og vet hva jeg hadde satt pris på om det var meg som var i den situasjonen, sier hun. 

Gunlaug Marø Halseid og Renate Skilbrei skal treffes i løpet av ettermiddagen.