Bergens nye ordfører-kandidat har aldri sett en Brann-kamp

Men nå kan hun endelig få se «Erik Soleklepp» i aksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter alle solemerker vil den fargerike Trude Drevland kastes som ordfører i Bergen og bli erstattet av KrFs ordførerkandidat, Marita Moltu (47), skriver Bergens Tidende.

Moltu taler i tunger, liker ikke alkohol og er Israelvenn. Hun har alltid vært kristen og kommer fra en familie med pinsebakgrunn.

Men det kanskje mest spesielle er at hun aldri har sett en Brann-kamp.

– Nei, jeg har aldri sett en Brann-kamp, det har jeg litt dårlig samvittighet for. Men jeg er veldig glad når Brann vinner. Det holder for meg å høre resultatet. Jeg er med i heiagjengen, men har fremdeles til gode å komme på Brann stadion, sier Moltu.

– Kan du navnet på en Brann-spiller?

– Erik Soleklepp er jo, eh… Huseklepp, Huseklepp, der sa jeg feil nei nei nei. Huseklepp, jeg har faktisk jobbet med faren hans, så han heier jeg ekstra på, forteller hun.

Leder i Brann-bataljonen Roger Lillebøe-Hansen ler godt når han får høre om Erik Soleklepp.

– Haha. Hun er hjertelig velkommen på Brann stadion. Vi skal gi henne et innføringskurs, sier Lillebøe-Hansen. 

– Når utenforstående skal peke på hva man identifiserer med Bergen, er Brann høyt oppe på listen. Om man ber noen nevne fem ting man tenker på, vil Brann helst sikkert være blant dem. Sånn sett er det viktig at man har et øye til Brann, sier Lillebøe-Hansen.

– Som potensiell ordfører er det gjerne på tid å snu på det og bli engasjert i det som er viktig for identiteten til Bergen. Trude Drevland har vært enestående. Hun har vært en herlig ambassadør for Bergen og Brann, sier Lillebøe-Hansen.