God og sunn middag for hele familien med hvit fisk, tomat og bønner

Mesterkokk Kjartan Skjelde og lege, og seksbarnsmor, Berit Nordstrand lagde god, enkel og næringsrik familiemat sammen med Wenche.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvit fisk med tomat og bønner

Oppskrift hentet fra:
Verdens beste familiekokebok av Kjartan Skjelde og Berit Nordstrand


Dette trenger du:

  • 600 g hvit fiskefilet for eksempel brosme, steinbit eller annen fast fisk
  • 180 g hvite bønner (legges i bløt natten over)
  • 1 hel hvitløk
  • 2 løk
  • 6 kvister estragon, oregano, salvie
  • Saft av ½ økologisk sitron
  • 1 dl olivenolje
  • 3 dl vann
  • 400 g små tomater
  • 1 pose babyspinat (65 g)
  • Persille eller ande urter
  • Tørket revet brød

Slik gjør du:

FISK PÅ MENYEN: En av Norges beste kokker, Kjartan Skjelde og Berit Nordstrand har laget det de mener er en sunn og nyttig familiekokebok.  Foto: TV 2
FISK PÅ MENYEN: En av Norges beste kokker, Kjartan Skjelde og Berit Nordstrand har laget det de mener er en sunn og nyttig familiekokebok.  Foto: TV 2

Varm stekeovnen til 180 grader.
Bland hvitløkbåter med skall, løkskiver, estragon, sitronsaft og sitronskall med olje og vann.
Hell i en form med utbløtte hvite bønner.
Sett formen i varm stekeovn og la steke i ca. 45 min. til bønnene er møre.
Ta ut formen og legg i tomater.
Vend inn spinat og fordel fisken på toppen.
Stek videre i 10 min.
Riv brødet i biter og tørk sprøtt og gyllent i ovn, ca. 8-10 min.
Strø brødbitene, hakkede urter og ansjos på toppen av retten.
Server med hjemmelaget majones.