God og sunn middag for hele familien med hvit fisk, tomat og bønner
Mesterkokk Kjartan Skjelde og lege, og seksbarnsmor, Berit Nordstrand lagde god, enkel og næringsrik familiemat sammen med Wenche.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Hvit fisk med tomat og bønner
Oppskrift hentet fra:
Verdens beste familiekokebok av Kjartan Skjelde og Berit Nordstrand
Dette trenger du:
- 600 g hvit fiskefilet for eksempel brosme, steinbit eller annen fast fisk
- 180 g hvite bønner (legges i bløt natten over)
- 1 hel hvitløk
- 2 løk
- 6 kvister estragon, oregano, salvie
- Saft av ½ økologisk sitron
- 1 dl olivenolje
- 3 dl vann
- 400 g små tomater
- 1 pose babyspinat (65 g)
- Persille eller ande urter
- Tørket revet brød
Slik gjør du:

Varm stekeovnen til 180 grader.
Bland hvitløkbåter med skall, løkskiver, estragon, sitronsaft og sitronskall med olje og vann.
Hell i en form med utbløtte hvite bønner.
Sett formen i varm stekeovn og la steke i ca. 45 min. til bønnene er møre.
Ta ut formen og legg i tomater.
Vend inn spinat og fordel fisken på toppen.
Stek videre i 10 min.
Riv brødet i biter og tørk sprøtt og gyllent i ovn, ca. 8-10 min.
Strø brødbitene, hakkede urter og ansjos på toppen av retten.
Server med hjemmelaget majones.
Artikkelen er oppdatert