SE TORSKEN: Kommuneskilt med kommunevåpenet til Torsken kommune i Troms. NTB arkivfoto: Helge Hansen
SE TORSKEN: Kommuneskilt med kommunevåpenet til Torsken kommune i Troms. NTB arkivfoto: Helge Hansen

Torsken klubbet ned klager på fiskelukt

Torsken (NTB): Politikerne i Torsken i Troms lot seg ikke pille på nesen av hytteeiere som klaget på fiskelukt. Slik skal det nemlig lukte i et fiskevær, mener formannskapet og tillater bygging av flere fiskehjeller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere hytteeiere hadde protestert mot at hjellene på Nergård i Torsken skulle bygges ut og brukes til tørking av fiskehoder, skriver Folkebladet. Hyttefolket fryktet lukt, støy og flueplager som følge av utbyggingen, men nådde altså ikke fram.

– I forbindelse med henging av fiskehoder, kan det maksimalt bli snakk om et par biler som passerer for dagen. Det må være akseptabelt. Lukt er heller ikke til å unngå på steder der en håndterer fisk og fiskeprodukter, spesielt naturell tørking av fiskehoder. Fiskelukt har vi også i andre Senja-bygder. Og det er vi glad for. Den dagen det ikke lukter lenger, er det heller ingen aktivitet, sier ordfører Fred Flakstad Ap).

Kulturetaten i fylkeskommunene har slått fast at nye hjeller ikke er i konflikt med kulturminner i området. Dermed har Nergårds anlegg endelig fått klarsignal.

– Det har tatt lang tid. Vi startet arbeidet for å få utvidet hjellkapasiteten for ett år siden. Nå er vi glad for at det endelig foreligger et positivt vedtak, sier avdelingsleder Jørgen Pedersen ved Nergård. (©NTB)