DEN GODE HJELPER: Her bærer Che' Atkinson ut familiens bagasje. Bildet er tatt av politimannens kollega.  FOTO: PRINCE GEORGE'S COUNTY POLICE DEPARTMENT / FACEBOOK
DEN GODE HJELPER: Her bærer Che' Atkinson ut familiens bagasje. Bildet er tatt av politimannens kollega. FOTO: PRINCE GEORGE'S COUNTY POLICE DEPARTMENT / FACEBOOK

Politimannen åpnet både hjertet og lommeboka for å hjelpe den hjemløse kvinnen og datteren (1)

Politimannen hylles i sosiale medier for den gode gjerningen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var onsdag i forrige uke at politikonstabelen Che' Atkinson la merke til en kvinne som satt i lobbyen på politistasjonen i den lille byen Hyattsville i den amerikanske delstaten Maryland.

PAKKET BILEN: Her pakker politimannen bilen. Senere satte de kursen mot hotellet.   FOTO: PRINCE GEORGE'S COUNTY POLICE DEPARTMENT / FACEBOOK
PAKKET BILEN: Her pakker politimannen bilen. Senere satte de kursen mot hotellet. FOTO: PRINCE GEORGE'S COUNTY POLICE DEPARTMENT / FACEBOOK

Et lite barn satt sammen med kvinnen, og de hadde flere kofferter med seg. Politikonstabelen tok kontakt med kvinnen, som fortalte at hun hadde det fint. Men Atkinson var ikke fornøyd med svaret, og fortsatte derfor å snakke med kvinnen. Da fant han ut at hun hadde blitt utsatt for vold hjemme, og at hun og barnet nylig var blitt hjemløse. 

Det er Prince George's County Police Department som selv skriver om hendelsen på sine Facebook-sider. Innlegget er senere blitt delt tusenvis av ganger, og saken er også blitt omtalt av flere amerikanske medier. 

Ble hele natten

Kvinnen hadde oppsøkt politistasjonen fordi hun ikke hadde noen andre steder å gå. Ifølge politiet klarte Che' Atkinson å spore opp noen fjerne slektninger som skulle plukke opp kvinnen og barnet.

Derfor ble han svært overrasket da han oppdaget at de to fortsatt satt i lobbyen neste morgen. 

– Jeg tenkte at hun hadde kommet tilbake på morgenen. Men de andre konstablene sa «nei, vi tror hun har vært her hele natten», sier Atkinson til den lokale tv-stasjonen WUSA9.

One of our District I patrol officers has reinforced the PGPD’s pledge to not only protect citizens, but serve them as...

Posted by Prince George's County Police Department on 28. august 2015

Ifølge politimannen var kvinnens datter bare ett år gammel.

– Ville ikke skade

Det viste seg at slektningene ikke hadde mulighet til å plukke opp moren og barnet før fredag, skriver politiet. Da Atkinson også fant ut at kvinnen ikke hadde spist på to dager, så han seg nødt til å ta grep. 

Konstabelen kjørte moren og barnet til et hotell, og betalte med sine egne penger slik at de to kunne sjekke inn. Deretter dukket han opp med både mat og drikke. 

– Jeg hadde de ekstra pengene. Hva ville det skade å gi dem en natt for å sørge for at de var trygge? sier han til tv-stasjonen.

– Ingen «big deal»

Ifølge WUSA9 ble Atkinson fotografert av en kollega da han pakket bagasjen deres i en patruljebil. Han er overveldet og sjokkert over den massive responsen.

– Jeg er litt overveldet og sjokkert. Årsaken er at dette ikke er noen «big deal» for meg, fordi jeg ser andre gjøre ting som dette hele tiden, sier Atkinson.