LIVSFARLIG: Butikkjeden Biltema tilbakekaller dette teltet, som har varenummer 37-314, på grunn av kvelningsfare. Dette opplyser kjeden på sine nettsider.  FOTO: BILTEMA.DK / SKJERMDUMP
LIVSFARLIG: Butikkjeden Biltema tilbakekaller dette teltet, som har varenummer 37-314, på grunn av kvelningsfare. Dette opplyser kjeden på sine nettsider. FOTO: BILTEMA.DK / SKJERMDUMP

Biltema tilbakekaller livsfarlig telt

Biltema tilbakekaller et telt og ber kunder som har kjøpt det om å slutte å bruke det. Grunnen er at dårlig ventilasjon medfører kvelningsfare.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Teltet er et grønt såkalt pop-up-telt, som står av seg selv, uten plugger. Det har varenummer 37-314 og er fjernet fra kjedenes sortiment. Biltema-sjef Karsten Pedersen ber innstendig alle som har kjøpt teltet om å levere det inn igjen.

– Jeg får ikke ro i sjelen før vi har fått tilbake alle teltene, sier han til Danmarks Radio.

I en pressemelding ber firmaet kunder ta med teltet til nærmeste butikk for å få pengene tilbake. Det er ikke nødvendig å ta med kvittering. Selskapet skriver at teltet har dårlig ventilasjon, og Pedersen sier rett ut at den som bruker det, risikerer CO2-forgiftning eller i verste fall kan bli kvalt. To kunder har kontaktet Biltema etter å ha blitt dårlige etter å ha brukt teltet.

Pedersen ber også folk som har brukt teltet på festival og etterlatt det om å gi beskjed, så selskapet kan forsikre seg om at teltet er helt borte. Teltet er blitt solgt i hele Skandinavia. Bare i Danmark er det solgt nærmere 400, mens det er uklart hvor mange som er solgt i Norge og Sverige. (©NTB)