– Jeg er ikke akkurat som Zlatan i Sverige

«Ingen» vet hvem denne landslagsdebutanten er.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Karl Johan/Sandvika (TV 2): TV 2 gikk rundt på Karl Johan, Norges paradegate, i en halvtime og snakket med et tilfeldig utvalg mennesker.

Det eneste de hadde til felles: Ingen kunne navnet på personen TV 2 viste bilder av.

Se reportasjen i videovinduet øverst.

Torsdag kan Haitam Aleesami få sin landslagsdebut mot Bulgaria. Han er ikke overrasket over at folk i hovedstaden ikke kjenner ham igjen.

– Jeg får gå i fred på gata, ja. Jeg er ikke akkurat som Zlatan i Sverige, smiler Aleesami.

– Hvem er du da?

– Haitam Aleesami, oppvokst på Holmlia, en spiller som gir 100 prosent.

Og en spiller som har ferdigheter som landslagssjef Per-Mathias Høgmo har etterlyst en stund.

– Det er ingen tvil om at vi ønsker venstrefotede backer. Det er det idelle. Sånn sett er det gledelig at Haitam har hatt en så fin utvikling som han har hatt i Göteborg, og jeg ser også andre venstrefotede backer som kan melde seg på i en landslagsdiskusjon etterhvert, sier Per-Mathias Høgmo.

Aleesami gikk til IFK Göteborg fra Fredrikstad foran årets sesong. Der har han raskt etablert seg på laget, sammen med blant andre midtstopper Thomas Rogne, og klubben ligger på topp i Allsvenskan med åtte kamper igjen.

– Det føles fortjent at jeg er med. Jeg har prestert godt over tid, og vært god i de fleste toppkampene. Også hjelper det at jeg er venstrefotet. Det er en fordel, sier Alesaami.

Bare tre år etter at Aleesami, en type som har blomstret sent, debuterte i Tippeligaen er landslagsdebuten nær - og kanskje blir han mer kjent etterhvert, om han etablerer seg på landslaget.

– Det ligger ikke i mine hender. Det som ligger i mine hender det er å kjøre på hver eneste trening og hver eneste kamp, sier Aleesami.