SPILLER IKKE? Stefan Johansen, Martin Ødegaard og Håvard Nielsen skriver autografer før trening på Ullevaal stadion i forbindelse med forberedelsene til EM-kvalifiseringen i fotball mot Bulgaria.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix FOTO: JUNGE, HEIKO /
SPILLER IKKE? Stefan Johansen, Martin Ødegaard og Håvard Nielsen skriver autografer før trening på Ullevaal stadion i forbindelse med forberedelsene til EM-kvalifiseringen i fotball mot Bulgaria. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix FOTO: JUNGE, HEIKO /

Mini tror Ødegaard vrakes mot Bulgaria

Norge går trolig for defensiv trygghet i borteoppgjøret med Bulgaria. Det kan koste Martin Ødegaard en plass i startoppstillingen, tror TV 2s ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sandvika/Ullevaal stadion (TV 2): Martin Ødegaard (16) har startet de tre siste landskampene for Norge. 

Mot Bulgaria ventes det imidlertid et defensivt fokusert Norge fra start, noe landslagssjef Per-Mathias Høgmo langt på vei bekreftet under mandagens pressekonferanse.

– Vi skal være forsiktige, ja, i den forstand at vi skal ha god balanse. Vi skal være nøye i måten vi tar tak i kampen på, sa Høgmo.

– Vi har hatt en strategiinngang på denne kampen som vi har jobbet med lenge og ligger fast. Det handler om en ekstrem tightness i forsvarsspillet, stor intensitet i forflytningen, dynamisk presshøyde og kraftfulle løp begge veier gjennom 90 minutter.

Dermed tyder alt på et defensivt orientert Norge.

Det taler mot en startplass for Martin Ødegaard.

– Han har ikke det defensive trykket som Høgmo beskriver. Jeg tror ikke Ødegaard starter denne kampen, kommenterer TV 2s fotballekspert Mini.

– Hadde det vært hjemme mot Aserbajdsjan så hadde det vært noe annet, men akkurat i denne kampen tror jeg det er andre som er bedre enn ham og som har mer passende kvaliteter enn ham.

Noe klippekort bør 16-åringen definitivt ikke ha.

– Det er ikke slik at Ødegaard må spille heller. Det står Real Madrid bak navnet hans, men han spiller jo ikke for dem. Han spiller for Castilla på tredje nivå i Spania. Det han har vist i treningskampene i sommer, og for Castilla der han ble byttet ut i helgen har jo ikke vært all verden. Han har ikke gjort seg bort for landslaget, men det blir en del at han dytter ballen rundt omkring.

Til tross for at Stefan Johansen kan være ute mot Bulgaria som en følge av hamstring-skaden han pådro seg mot Malmö, det svaret får man tirsdag, kommer det neppe til å være plass til Ødegaard i startoppstillingen. Mini tror mer defensivt sterke spillere vil få muligheten.

– Stefan er jo foregangsfiguren for de andre på laget. Han går foran med taklinger og trykk i både press- og duellspill. Løsningen blir fort å dytte Nordtveit opp på midtbanen, han har litt av det samme selv om han er mer defensivt anlagt, sier Mini som tror Markus Henriksen, Jone Samuelsen og Per Ciljan Skjelbred er mulige alternativer som indreløpere - i tillegg til at Alexander Tettey er med i mixen.

Spekulasjonene har gått høyt om Martin Ødegaards fremtid i Real Madrid denne sommeren. Etter å ha tilbragt forsesongen sammen med a-laget er 16-åringen nå tydelig plassert som en del av kamptroppen til Real Madrid Castilla.

Alle tegn tyder på at det blir kamparenaen til 16-åringen fremover, uten at det plager Per-Mathias Høgmo nevneverdig.

– Vi er godt orientert om Martins situasjon, sier Per-Mathias Høgmo.

– Han har en meget god treningssituasjon, så kan man alltids diskutere kamphverdagen. Men vi skal huske på at han bare er 16 år og skal skynde seg langsomt, men som 16-åringen har han en god arena for å utvikle seg.