UAKTUELLE: Ønsker du deg Paul Pogba eller Karim Benzema til klubben din? Det kan du bare glemme sier Tor-Kristian Karlsen. AFP PHOTO / FRANCK FIFE FOTO: FRANCK FIFE /
UAKTUELLE: Ønsker du deg Paul Pogba eller Karim Benzema til klubben din? Det kan du bare glemme sier Tor-Kristian Karlsen. AFP PHOTO / FRANCK FIFE FOTO: FRANCK FIFE /

Dette kan du forvente deg av aktivitet på Deadline Day

Tor-Kristian Karlsen mener engelske klubber kan glemme Pogba og Benzema.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Deadline Day på TV 2 Sport Premium, TV 2 Sportskanalen eller TV 2 Sumo tirsdag klokken 14.00!

Overgangsvinduet for europeisk klubber er lukket, men fortsatt gjenstår det noen timer av vinduet i England. Klokken 19.00 tirsdag stenger overgangsvinduet for engelske klubber.

Det betyr at det fortsatt kan bli litt kok hos de engelske klubbene på tirsdag, men overgangsekspert Tor-Kristian Karlsen tror ikke de største signeringene vil skje. Likevel tror han at det er enkelte klubber som vil foreta seg noe.

Trolig kan det være at spillere som Saido Berahino, Charlie Austin skifter klubb på Deadline Day. I tillegg ventes det at Anthony Martial blir bekreftet til Manchester United.

Følg Deadline Day i TV 2s livesenter!

– Neppe Pogba-overgang

– Jeg har ikke den helt store troen på at det vil skje så mye. Det har vært litt få signaler om og, som jeg skrev i bloggen på mandag, så er det lite som skjer helt ut av det blå, sier Karlsen til TV 2.

Les Tor-Kristian Karlsen blogg: – Slik jobber Premier League-gigantene på Deadline Day

– Ting kan skje. At en storklubb kan presse gjennom en overgang som allerede er påbegynt, er sannsynlig, fortsetter Karlsen.

Men at spillere som Paul Pogba og Karim Benzema kommer til Premier League anser nordmannen som usannsynlig. Sistnevnte har gjort det klart i sosiale medier at han blir i Real Madrid.

– Om Juventus slipper Pogba kan de bare legge ned hele klubben. De selger ikke ham med den innledningen på sesongen som de har hatt. I tillegg har flere overgangsobjekter som Draxler glippet for Juventus, forklarer Karlsen.

Bunnlagene vil nok prøve å handle

Han tror det er mest sannsynlig for at det vil skje overganger innad mellom klubbene i England. Spesielt siden vinduet er lukket for de andre klubbene og dermed ikke får erstattet spilleren de eventuelt selger. Likevel ser nordmannen på en overgang for Victor Wanyama eller Saido Mané som urealistisk.

– Southampton har hatt en dårlig sesonginnledning og er ikke i en posisjon der de trenger å selge. Jeg tror ikke de forlater klubber, forklarer Karlsen.

Men fortvil ikke. Det er noen klubber som ønsker å finne på noe på Deadline Day.

– Tottenham er en klubb som kan finne på noe. Det kan være sannsynlig at de henter inn en spiss eller en midtbanespiller. Sistnevnte avhenger at de får Lamela ut på lån. Det er situasjoner som ligger på vippen nå på tampen av overgansvinduet, forklarer Karlsen.

– Jeg ser for meg at klubber som har hatt en dårlig sesonginnledning kommer til å handle. Newcastle er en klubb i den kategorien. West Ham skal alltid handle på Deadline Day. Det er ikke ofte det blir de største overgangene hos klubbene, men det er gjerne små oppgraderinger, sier Karlsen.

Nordmannen peker på en viktig faktor til at det trolig blir mye handel intern mellom klubbene i England tirsdag. Tidspresset gjør at klubbene ofte velger en litt tryggere løsning og dermed handler med andre engelske klubber.

– Det handler om logistiske løsninger mellom klubbene og klubblederne stoler på hverandre. Et godt poeng er at det er tryggere å handle spillere fra engelske klubber. Da har klubbene større innsikt i medisinske rapporter om spilleren. Det medisinske apparatet rundt klubben har større tillit til medisinske bilder som sendes fra selgende klubb for å ta et eksempel. Klubbene kjenner også til i større grad den medisinske historien, forteller overgangseksperten.