KLAR FOR CHELSEA: Forsvarspiller Papy Djilobodji forlater Nantes og er klar for Chelsea. Her er spilleren avbildet under en duell med PSGs Zlatan Ibrahimovic. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
KLAR FOR CHELSEA: Forsvarspiller Papy Djilobodji forlater Nantes og er klar for Chelsea. Her er spilleren avbildet under en duell med PSGs Zlatan Ibrahimovic. AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Forsvarsspiller klar for Chelsea

– Et overraskende kjøp, sier overgangsekspert Tor-Kristian Karlsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Deadline Day på TV 2 Sport Premium, TV 2 Sportskanalen eller TV 2 Sumo tirsdag klokken 14.00!

Jose Mourinho har lenge vært ute etter å signere en midtstopper denne sommeren og nå har portugiseren lykkes med å kapre signaturen til Papy Djilobodji fra Nantes. Det bekrefter Nantes på sin hjemmeside.

Ifølge flere britiske medier skal overgangssummen ligge på rundt 2,7 millioner pund og Nantes skriver på hjemmesiden at spilleren har signert en fireårskontrakt med Chelsea.

Nå har også Chelsea bekreftet overgangen på sin hjemmeside.

– Jeg er veldig glad for å ha signert for en så stor klubb som Chelsea og jeg ønsker å gjøre mitt beste for å hjelpe laget til å vinne titler. Jeg ønsker å takke min gamle klubb for å ha gitt meg denne muligheten, sier Djilobodji til Chelseas hjemmeside.

Overraskende trekk

Overgangsekspert Tor-Kristian Karlsen lar seg ikke imponere av kjøpet. Trolig er spilleren hentet til Stamford Bridge for å gi Mourinho bedre dybde i stallen.

– Er det et overraskende trekk av Mourinho?

– Ja, det er det. Chelsea-stallen trenger kanskje litt mer dybde, men når en betrakter kvaliteten på spilleren, hyllen de henter fra og det faktum at det er spillere som er på vei opp, Chelseas U21-lag ble Mesterliga-mestere forrige sesong, så er det litt overraskende at de kjøper en 26-åring. Ikke minst med tanke på de spillerne de har lånt ut, sier Karlsen til TV 2.

– Trenger ikke å bli avkledd

Overgangseksperten mener det er en nedtur å lande på 26-åringen når klubben i utgangspunktet hadde den unge engelske midtstopperen John Stones som overgangsobjekt.

– Han skal få en sjanse. Likevel er det ikke en spiller som man forventer skal sette Cahill eller Terry ut av laget. Det må sees i en kontekst at han forsterker stallen, forklarer nordmannen.

– Har han forutsetningene for å ta nivået i Premier League?

– Dette er en spiller som fort kunne endte opp i klubber som Stoke, Sunderland eller Leicester for den saks skyld. Han ville nok ikke vært fantastisk i de klubbene. Nå kommer han inn i et fantastisk lag og kollektiv. Det betyr at han ikke trenger å bli avkledd i Premier League, men det er spesielt at de kjøper en slik spiller.

– De handler fra en hylle du trolig må tilbake til før Roman Abramovitsjs epoke i klubben for å finne tilsvarende kjøp fra den hyllen, fortsetter Karlsen.