– Vi vil bli herrenes Larvik

Drammen håndballklubb satser stort denne sesongen og har satt seg hårete mål med ni nye signeringer før seriestart.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drammen håndballklubb satser stort og har hentet inn hele ni nye spillere til klubbens nye superprosjekt. 

– Vi jakter tronen, vi. Vi ser at det er en posisjon som er ledig og den skal vi ta. Vi sikter høyt, sier daglig leder Frode Scheie. 

Den gamle håndballstorheten skal gjenreises. Med seg på laget har de blant annet fått Kristian Kjelling, Frank Løke, Johannes Hippe, Christian Spanne, Kennie Boysen og Mathias Kolstad Holm. Rutine og talent. En kombinasjon som Frode Scheie er overbevist om vil plassere Drammen øverst på tabellen igjen. Forrige sesong endte med en sur 7. plass og exit i kvartfinalen mot Bodø i sluttspillet. 

Onsdag starter serien med kamp mot Elverum.

Pingler i seilfly

TV 2 møter et knippe av klubbens nykomlinger hos Drammen flyklubb, hvor guttene skal teste seilfly. Ikke alle er like komfortable med stor fart og luft under vingene.

– Jeg ble så kvalm av den loopen, så etter den ble det mest pusting egentlig, sier Johannes Hippe, som etter flyturen erklærte at dette ble første og siste gang. 

Kristian Kjelling var ikke i komfortsonen og måtte be piloten roe ned.

– Jeg var litt kylling. Når han foreslo akrobatikk, takket jeg pent nei, sier Kjelling.

Heldigvis er gutta langt tøffere på parketten. Kristian Kjelling kom til Drammen fra danske Bjerringbro-Silkeborg. Han jobber med å restituere seg etter en skade, men håper å være tilbake på parketten mot slutten av denne sesongen. Han ble lokket til Drammen av gullambisjoner. 

– Jeg hadde ikke noe lyst til å gå til en klubb som ikke var ambisiøs. Ambisjoner har som regel en konsekvens og den konsekvensen må vi gutta og klubben ta. Hadde ikke de vært der, hadde ikke jeg tatt turen i hvert fall, sier Kjelling

Skal bli herrenes Larvik

Frode Scheie kom til klubben som daglig leder i fjor og er ikke redd for å ha hårete mål. Planen er å bli herrenes Larvik. 

– Det er klart at vi nå må bygge stein på stein, og det kommer til å ta tid, men at noen tør å si det gjør at andre strekker seg og da hever vi nivået. Det er jeg helt overbevist om, sier Scheie 

Kristian Kjelling ser ingen grunn til at Drammens nye prosjekt ikke skal bære frukter. 

– I norsk herrehåndball har det vært veldig jevnt, så den plassen er åpen til å tas, sier han.

Det er Johannes Hippe enig i.  

– Det er helt klart mulig. Det er derfor vi er her. Det er det vi jobber mot hver dag, vi bare flyr litt på fritida, ler Hippe.