Politiet i Oslo måtte sperre av deler av bygningen hvor Miljødirektoratet holder til.

Krever samtale

Årsaken er en demonstrant som har hang opp bannere, samt plasserte seg selv i noe som minner om et hengende telt – 20 meter over bakken.

– Han holdt på siden 07-tiden i dag tidlig. Vi måtte sperre av området, både for mannens sikkerhet, men også de som er i nærheten, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Rune Ullsand.

Mannen tilhører organisasjonen Neptun Networks. Han skal ha nektet å komme ned før han fikk prate med noen i direktoratet. 

– Vi fikk ham etter hvert ned. Han ble hjulpet ned og pågrepet på bakken. Han ble deretter kjørt til avhør, sier operasjonsleder Ullsand. 

Mannen hang utenfor bygningen i nærmere seks timer. Utstyret mannen brukte er beslaglagt av politiet. 

Oslofjorden 

Ifølge Neptune Network sine Facebook-sider er det leder av organisasjonen, Frank-Hugo Storelv som demonstrerer. 

Bakgrunnen for demonstrasjonen er det organisasjonen mener er giftdumpingskandalen i Oslofjorden. De skriver videre at de mener mandagens demonstrasjon er fredelig og viktig. 

SKAM DERE: Frank Hugo Storelv og Neptune Netwoork demonstrer mot dumping av gift i indre Oslofjord. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SKAM DERE: Frank Hugo Storelv og Neptune Netwoork demonstrer mot dumping av gift i indre Oslofjord. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HENGENDE DEMONSTRANT: Frank Hugo Storelv har heist seg opp til rundt 30 meter over bakken og blir sittende utenfor Miljødirektoratet sitt bygg til de har kommet med innrømmelser.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HENGENDE DEMONSTRANT: Frank Hugo Storelv har heist seg opp til rundt 30 meter over bakken og blir sittende utenfor Miljødirektoratet sitt bygg til de har kommet med innrømmelser. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix