MED STEINSOPP OG LUKSUSSKINKE: Denne pizzaen har blitt toppet med rødløk, steinsopp og pata negra-skinke. Oppskriften finner du nedenfor. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2
MED STEINSOPP OG LUKSUSSKINKE: Denne pizzaen har blitt toppet med rødløk, steinsopp og pata negra-skinke. Oppskriften finner du nedenfor. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2

Slik lager du kokkenes versjon av pizza

Få oppskriftene fra Fingrene av fatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mandagens Fingrene av fatet, er det den italienske klassikeren pizza som er på menyen. 

TV-profil Per Sundnes og artist Maria Haukås Mittet kjemper om hvem som lager den beste pizzaen. Per har med seg kokken Danièl Rougè Madsen på laget, mens Maria får hjelp av Sebastian Myhre.

Maria Haukås Mittet og Sebastians pizza bianco med steinsopp og pata negra

Ingredienser:

Deig:

  • 500 g hvetemel
  • 250-300g tipo 00 mel
  • 0,5 liter lunkent vann
  • 25 g gjær
  • 2 ts salt
  • 3-4 ss god olivenolje

Saus:

  • 5 dl Ricotta
  • 5 dl Creme fraishe
  • 3 dl finakket soltørket tomat
  • 2 stk sitron
  • 1 hvitløk
  • 1 pt fersk oregano
  • Maldon/Salt/pepper

Garnityr:

  • 200 g steinsopp/fine kantareller
  • 4 rød småløk
  • 400 g parmesan
  • Fersk oregano
  • 400 g skivet pata negra av beste kvalitet
  • sherryeddik
  • olivenolje
  • 200 g små ruccola

Fremgangsmåte:

KOKKELERER: Per Sundnes og Maria Haukaas Mittet er med i mandagens episode av Fingrene av fatet. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2
KOKKELERER: Per Sundnes og Maria Haukaas Mittet er med i mandagens episode av Fingrene av fatet. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2

(Deigen lages etter alle kunstens regler, og lar hvile natten over. Minimum 3 timer.)

Kjevle pizzadeig så tynn som mulig uten å revne, og legg inn i pizzabakeovn, eller på forvarmet sten i ovn.

Finhakk soltørket tomat, riv hvitløk, og bland dette med de øvrige ingrediensene i sausen.

Mariner soppen med olivenolje, salt og pepper.

Når bunnen er halvstekt, smør på sausen, og riv godt med parmesan over. Ha på soppen, løkringer og oregano på.

Stek videre. Når nesten ferdig, anrett med godt med pata negra, og la stå i et minutt til.

Smak til ruccula med litt olje, salt og pepper.

Anrett:

Ta pizzaen ut på fjølen.

Dander blader av ruccula litt casual rundt, og dryss litt maldonsalt og grovkvernet pepper over.

Avslutt med noen gode dråper olivenolje, og sherryeddik.

Per Sundnes & Daniels  pizza med trøffel, Robiola og ruccula-salat

Pizzabunn (lages dagen før)
1. dag

  • 337 g Tipo 00 eller hvetemel
  • 300 g vann
  • 1/2 ts maltsirup
  • 5 g tørr gjær
  • 1 ts salt
OST OG FIKEN: Pizzaen til Per Sundnes og Danièl Rougè Madsen har fiken, Robiola-ost, rucculasalat og trøffel på toppen. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2
OST OG FIKEN: Pizzaen til Per Sundnes og Danièl Rougè Madsen har fiken, Robiola-ost, rucculasalat og trøffel på toppen. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2

2.dag

  • 787 g Tipo 00 eller hvetemel
  • 400 g vann
  • 1 ts maltsirup
  • 7 g tørr gjær
  • 4 ts salt
  • Mel til å bake ut med.

Garnityr:

  • 400 g Robiola-ost
  • 1 pose ruccula
  • 2 stk fiken
  • 50 g sort trøffel
  • 4 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 ss trøffelolje

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 300C.

Lag dag 1 deig: 3 minutter på lav hurtighet. 1 time heving tilsett gjær og salt og kjør deretter deigen i 7 minutter på høy hastighet.

Lag dag 2 deig. Bland ingrediensene i deig to, kjør på høy hastighet på 7 minutter og tilsett deig en. Kjør i 10 minutter på lav hastighet.

Lag 150g deigkuler eller 75g.

Kjevle ut og legg på brett.

Kutt osten i biter og ha på.

Kutt fiken i 6 biter.

Lag dressing av begge oljene.

Ha pizzaene i ovnen etter 5 minutter ta den ut.

Bland ruccula og fiken med dressingen og fordel på pizzaen, høvle tynne skiver med trøffel på. Server straks.

Se Fingrene av fatet mandager til torsdager klokken 19.00 på TV 2.